Deze heerlijke vistaco’s met rainbow slaw zijn een creatie van Sesu Chops. Vandaag stelt Sesu zich aan jullie voor, vertelt iets over haar toffe blog en deelt ze dit recept met jullie. Wat ook nog eens super snel klaar is. Ik ga spontaan watertanden!
Hoi!
Toen Stefanie vroeg of zij een recept van mij op Little Spoon mocht delen, hoefde ik geen moment te twijfelen. Aangezien je dit leest zul je me hoogstwaarschijnlijk begrijpen: Little Spoon is natuurlijk één van de mooiste Nederlandse foodblogs die er zijn. Stefanie schrijft leuk en maakt heerlijke gerechten die ze prachtig op de foto zet, om jaloers op te zijn! Het allerleukste aan Stefanie’s blog is dat ze in Zeeland woont en toffe insights geeft over het leven van een foodfan aldaar. Er schrijven gigantisch veel bloggers over het foodie-leven in Amsterdam of de Randstad (waaronder ik, haha) en dan is Zeeland een welkome afwisseling.
Geen fitgirl
Maar wie ben ik? Ik ben Sesu en schrijf voor Sesu Chops. Zoals de naam van mijn blog al zegt hou ik van hakken in de keuken, met veel verse groenten en fijne kruiden. Ik ben geen fan van strenge diëten die je voorschrijven geen koolhydraten of vetten te eten, ook ben ik geen fitgirl die dagelijks op de sportschool in de gewichten hangt en daarna een smoothie bowl naar binnen werkt. Nee, ik ben van het goede leven met genoeg roomboter, brood, wijn en bier. Ik ben ervan overtuigd dat genieten belangrijk is voor een gelukkig en gezond leven. Als je dit genieten ook nog eens doet door gevarieerd te koken en te eten heb je geen gekke eetschema’s of dure superfoods nodig.
Korean Food Lab
Op mijn blog deel ik recepten uit alle winstreken met je, van gezonde salades tot minder gezonde taarten. Als specialiteit heb ik mijn Korean Food Lab waar je een kijkje in kunt nemen. Hier neem ik je mee in mijn culinaire ontdekkingsreis door de Koreaanse keuken. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Zuid- Korea en een paar jaar geleden heeft het spicy en stoere Koreaanse eten mijn hart gestolen. Aangezien het bekendste Koreaanse gerecht kimchi (gefermenteerde groenten) steeds meer op menukaarten in restaurants in Nederland te vinden is lijkt het me fantastisch als er meer mensen zich thuis ook wagen aan een fijne Koreaanse maaltijd, zoals bibimbap, Korean fried chicken of bulgogi.
Mexican style
Maar zoals gezegd, ik hou van eten uit alle windstreken, dus hieronder vind je een fris en zomers recept voor Mexican style vistaco’s met rainbow slaw. Dit is een supersnelle maaltijd vol kleur voor doordeweeks, maar dit vrolijke gerecht misstaat zeker niet wanneer je gasten over de vloer krijgt. Succes gegarandeerd!
Veel liefs,
Sesu
Vistaco’s met rainbow slaw van Sesu Chops
8 kleine vistaco’s (diner voor 2-4 personen of een hapje voor 8 personen)
Dit zit in de vistaco’s:
- 8 kleine tortilla’s
- Halve avocado
- 300 gram stevige witvis filet (zoals kabeljauw, tilapia of snapper)
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 afgestreken theelepel knoflookpoeder
- 1 afgestreken theelepel komijn
- Een halve theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- Snuf zout
- 1 flinke theelepel versgemalen peper
Dit zit in de avocado-yoghurtsaus:
- Halve avocado
- Half teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
- 1 jalepeño pepertje (laat weg wanneer je niet van pittig eten houdt)
- Sap van een halve limoen
- Zout en peper
- 5 flinke eetlepels halfvolle of volle yoghurt
Dit zit in de rainbow slaw:
- 150 gram rode kool, geraspt of in dunne reepjes gesneden
- 85 gram wortel, geraspt
- 1 bosuitje, in kleine ringetjes gesneden
- 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes, en wat extra voor garnering
- 1 eetlepel limoensap
- Zout en peper
- 1 eetlepel olie
Zo maak je het:
- Maak de avocado-yoghurtsaus door alle ingrediënten in een keukenmachine of blender te pureren tot een gladde saus. Breng op smaak met extra zout, peper en limoensap en voeg indien de saus te heet is wat extra yoghurt toe. Dek af en zet in de koelkast.
- Maak de rainbow slaw. Meng de kool, wortel en bosui. Voeg olie toe en breng op smaak met zout en peper en limoensap. Kneed de groenten een beetje. Wacht nog even met het toevoegen van de koriander. Zet de rainbow slaw apart tot gebruik.
- Zet een koekenpan op het vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Pak een grote kom of bak voeg daar de bloem, kruiden, specerijen, zout en peper aan toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Bedek de vis met het gekruide bloemmengsel.
- Wanneer de olie heet is, klop je de overtollige bloem van de vis en bak je de filets in 2-3 minuten aan elke kant gaar. Verwarm ondertussen je tortilla’s in een droge pan of magnetron.
- Wanneer de vis gaar is en een mooi bruin kruidenkorstje heeft draai je het vuur uit. Leg de filets op een snijplank, laat iets afkoelen en trek de vis met twee vorken uit elkaar, zodat je grote ‘ flaky’ stukken krijgt.
- Bouw de taco’s! Roer de koriander door de rainbow slaw. Snijd de andere helft van de avocado in partjes.
- Pak een tortilla en leg ‘m in je handpalm. Vouw je hand een beetje dicht zodat de tortilla zich tot een schelp vormt die gevuld kan worden. Vul de tortilla eerst met een handje rainbow slaw en leg daarop een paar stukken vis. Leg er één of twee stukken avocado op en leg de taco op een groot bord of plank.
- Om te voorkomen dat je taco weer helemaal open gaat zet je de volgende tortilla tegen één kant de eerste volle taco aan. Wanneer je die gevuld hebt leg je daar weer een tortilla tegen aan. Op deze manier blijven de taco’s gevouwen staan- alleen de twee buitenste taco’s zijn half open (zie foto). Wanneer je al je taco’s hebt samengesteld besprenkel je ze royaal met de avocado-yoghurt saus en bestrooi je ze nog met wat extra blaadjes koriander.
- Kijk even naar het kleurrijke geheel en eet het dan meteen op.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie