Omdat pasta nooit verveelt heb ik voor jullie een recept voor spaghetti met chorizo. Het staat zo op tafel en is super lekker. Benieuwd? Lees snel verder.
Ik ben dol op uit eten gaan. Om heel veel redenen. Het is gezellig. Makkelijk, want je hoeft zelf niet te koken. En je eet de lekkerste gerechten waar je zelf niet eerder aan dacht, maar wel door geïnspireerd raakt. Zo stap ik vaak naar buiten met ontelbaar veel nieuwe ideeën en recepten waar ik mee aan de slag wil gaan. Heerlijk is dat.
Over-geïnspireerd
Of nou ja. Begrijp me niet verkeerd. Geïnspireerd raken is geweldig, maar soms ben ik wel wat over-geïnspireerd. Ik weet niet of dat woord bestaat, maar bij deze. Soms zijn er zoveel ideeen dat ik niet weer waar te beginnen. Ik schrijf ze op. Dat lukt dan nog net. Op een lijst, of meer in een soort planning, waar ik op kijk als ik voor Little Spoon wil koken. Die lijst wordt langer en langer. Er gaat wel eens wat af, maar ik schrijf er meer bij, dan dat kan afstrepen. Wat is de lol van een lijst waar je niets van afvinkt? Die lol is er niet.
Na een etentje bij de Timmerfabriek wist ik, dat ik zo snel mogelijk de spaghetti met chorizo wilde maken, die ik daar proefde. Vaak gaat het dan zo. Ergens schrijf ik het op. Gelukkig wel digitaal, dus kwijt raken van lijstjes is een soort van verleden tijd. Ik vergeet het. Nu was dat anders. Niet veel na het etentje besloot ik bij Albert Heijn, dat ik direct daad bij het woord moest voegen. En zo aten we die avond spaghetti met chorizo en twee dagen later weer.
Chorizo
Het maken stelt eigenlijk niet veel voor. Terwijl je spaghetti kookt, bak je de chorizo knapperig en fruit je een uitje mee. Voeg die twee samen en klaar is je pasta. Zo simpel, maar zo lekker. Deze houd ik er in voor die dagen dat ik liever niet te lang in de keuken sta. Ik bedenk me ineens dat ik deze spaghetti helemaal niet in mijn provisorische planning heb gezet. Dat doe ik gewoon nu nog even snel. Dan kan ik het direct afvinken. En dat blijft een fijn gevoel.
Makkelijk & snel: spaghetti met chorizo
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 250 gram spaghetti
- 125 gram chorizo, in kleine blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Paar takjes platte peterselie, enkel de blaadjes fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde chilipeper
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Wok
- Pan
Zo maak je het:
- Kook je pasta in ruim water, zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Verhit een wok en bak hierin, op hoog vuur, de blokjes chorizo knapperig.
- Draai het vuur laag en fruit de ui, knoflook en gedroogde chilipeper mee, tot de ui zacht is.
- Giet de spaghetti af en bewaar een klein beetje kookvocht.
- Voeg de spaghetti bij de chorizo en meng goed. Voeg als laatste de platte peterselie en een klein beetje zwarte peper toe.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Eline zegt
Oehh dit zit er lekker uit! Ik ben dol op chorizo door de pasta. Het is ook heel lekker met rijst, het geeft weer een hele andere smaak aan je gerecht. Deze ga ik onthouden.
Stefanie zegt
Met rijst lijkt me ook heerlijk! Goed idee :-)
Peggy's pastime zegt
Ik heb deze pasta gemaakt, met gevulde pasta met kaas en erwtjes. Zalig lekker :-) !
Nancy Gentier zegt
😱wat heerlijk.Ik ging een foto trekken,maar wou eerst proeven en voor ik het wist was het op😉Dit gaan we zeker nog klaarmaken 👍👌
Stefanie zegt
Haha super leuk om te horen!