Sinds ik voor het eerste ribeye van de barbecue maakte met ansjovis, tijm en knoflook, ben ik fan. Elke zomer maak ik het wel weer, wanneer we de grill aansteken. Daarom is het tijd om het recept met jullie te delen. Lees snel verder.
Ansjovis
Ansjovis… Een hoop mensen vinden het te zout en te sterk van smaak. Mij kan het niet ansjovisachtig genoeg zijn. Zomaar één visje door een gerecht is wat mij betreft geen optie. Gewoon de inhoud van het hele blikje gebruiken. Het is natuurlijk aan jou of je dat ook daadwerkelijk doet.
Hoe ik er op kwam weet ik niet meer, maar een paar jaar geleden bedacht ik dat ansjovis ook wel goed combineert met een mooi stuk vlees. Ik kocht een ribeye van goede kwaliteit en maakte er kleine sneetjes in. Die vulde ik met ansjovis, knoflook en tijm. Goed insmeren met met olijfolie en daarna grillen. In de pan of liever nog, op de barbecue. Zo eenvoudig te bereiden, maar die smaak hè? Dat maakt mij enorm gelukkig.
Juiste garing
Al een paar keer eerder, zelfs vorig jaar al, deed ik verschillende pogingen tot het op de foto zetten van de met ansjovis gevulde ribeye. Het ging steeds mis. Niet dat het vlees niet goed of lekker was, maar elke keer was de garing niet naar mijn zin voor de foto. Ik weet het, misschien een beetje overdreven maar oké.
De laatste keer ging het wel goed, dus daarom nu voor jullie het recept voor deze ribeye van de barbecue!
Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- Ribeye van 250 gram, op kamertemperatuur
- 1 blikje ansjovis, de visjes in kleine stukjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Paar takjes tijm, enkel de blaadjes
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Barbecue, buitenkeuken of grillpan
- Aluminiumfolie
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Haal de ribeye een uur van tevoren uit de koelkast.
- Maak met een scherp mes in één kant van het vlees kleine sneetjes.
- Vul die sneetjes met ansjovis, knoflook en als laatste met tijm.
- Smeer het vlees goed in met olijfolie.
- Gril de ribeye direct op een hoog gestookte barbecue (250 graden) aan beide kanten dicht.
- Laat de ribeye op een minder warm deel van de barbecue doorgaren. Ik houd van een vrij rood, dus dat duurt maar een minuut of 5.
- Haal van de barbecue, pak in aluminiumfolie in en laat nog even rusten.
- Snijd de ribeye in dunne plakken en serveer.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Demi | DE KOOKFABRIEK zegt
Ziet er echt heerlijk uit! Zodra ik ga BBQen ga ik dit receptje maken!
Anne zegt
hier ga ik Arne heel blij mee maken! Volgende bbq staat ie op tafel, hier of langs een meer en hutje in Alaska :) thanks!