Deze rozemarijnspiesjes doen het super goed op de barbecue. En door de rozemarijn hebben ze nog eens extra smaak. Vandaag vertel ik je hoe je de spiesjes maakt.
Tussen al het vlees en vis, eet ik ook toch ook wel heel graag groente van de barbecue. Als we de grill aansteken, maak ik vaak een salade, maar warme groentes ontbreken meerstal niet. Ik moet wel bekennen dat ik hier niet heel creatief in ben. Courgette, aubergine, rode ui, dat dan in grote stukken met olijfolie, knoflook en peper en zout. Even bakken en eten maar. Het is lekker, maar soms mag het wel wat meer aangekleed.
Foodblogswap
Ik deed weer mee met een foodblogswap. Ik kreeg de blog van Ohmydish toegewezen. Na wat rond neuzen tussen alle lekkere gerechten viel mijn oog op gegrilde groentespiesen. Het leek me een goede variant op mijn eeuwige gebakken courgette/aubergine/rode ui. Nu snap ik wel waar dat vandaan komt hoor. Alle groentes aan een spies rijgen is gewoon wat meer werk en daar moet je zin in hebben. Dat is bij mij niet altijd het geval. Als je eters krijgt, of je vindt het leuk om net wat meer moeite te doen, doe dan de groentes op een spies.
En dat deed ik. Alleen gebruikte ik takjes rozemarijn in plaats van houten prikkers. Dat ziet er super uit en geeft ook nog eens extra smaak. Wat je eraan rijgt is helemaal aan jou. Ik koos voor champignons, rode ui en paprika.
Rozemarijnspiesjes van de barbecue
Voor 8 spiesjes
Dit zit erin:
- 8 takjes rozemarijn, het onderste deel van de naalden eraf geritst
- 2 rode paprika’s, in vierkantjes
- 2 rode uien, in vierkantjes
- 16 champignons, in plakjes
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Barbecue of grillpan
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Rijg alle stukken groente, om en om, aan de rozemarijntakken.
- Besprenkel de spiesen met olijfolie en verdeel er wat peper en zout over.
- Grill nu aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Demi | DE KOOKFABRIEK zegt
Wat een leuk vega BBQreceptje!
Stefanie zegt
Thanks :-)
Marjet zegt
Vanmiddag gemaakt en gegeten. 2 spiesjes zonder champignons maar met tomaat gemaakt. Erg lekker en voor herhaling vatbaar! Wel vonden we dat bij de paprika de rozemarijn erg overheersend was en dat het de zoetheid van de paprika wat naar achteren drukte. Bij de tomaat en champignons was juist de combi perfect. Een goed bbq-recept. Wordt zeker nog vaker gemaakt deze zomer ?