In een mum van tijd gemaakt en super lekker van smaak, dat is deze venkelsalade met garnalen, avocado en dille. Om zo te eten of op een broodje.
Garnalen
Tja, venkel. Wat kan ik daar nou over vertellen? Ik ben er echt dol op. Ik hou er zelfs een beetje van. In een soep, gegrild, gekarameliseerd, met mosselen of gewoon rauw in een salade. Die laatste is stiekem wel favoriet. De laatste tijd ben ik verslaafd aan dille. Gek eigenlijk hoe je smaak veranderd, want tot een paar jaar terug vond ik dit groene kruid helemaal niets. Sinds de herontdekking combineer ik het heel graag met venkel en iets van vis. Of in dit geval garnalen. Voeg daar dan nog avocado bij en je hebt een fantastische salade. Ook niet onbelangrijk, het bereiden is echt een fluitje van een cent. Eet de venkelsalade gewoon zo of beleg er een roggecracker mee.
Als je net als ik ook die liefde voelt voor venkel, op Little Spoon staan nog veel meer lekkere recepten met deze groente. De makreelsalade met gekarameliseerde venkel en spinazie- en venkelsoep met topping van forel en dragon zijn mijn favorieten.
EINDELOZE INSPIRATIE
Ik maakte deze salade voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten. Het recept voor deze salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing vind je dan ook op hun website. Benieuwd? Klik dan hier!
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Love my Salad.
Geef een reactie