Ik weet niet hoe met jullie zit, maar deze cranberrykoeken die Annemieke van Eet het Beter maakte, vind ik er echt fantastisch uit zien. Vandaag neemt zij Little Spoon voor één keer over en vertelt ze over zichzelf, haar toffe blog met lekkere gezonde recepten voor het hele gezin en natuurlijk, deel ze het recept voor deze koeken. Komt ie:
——-
Wat super leuk om een gastblog op Little Spoon te schrijven! Little Spoon is namelijk een van mijn favoriete foodblogs. Waarom? Stefanie maakt niet alleen prachtige foto’s, maar kan ook persoonlijk en meeslepend schrijven. Maar goed, dat weten jullie natuurlijk al lang! Tijd om mezelf voor te stellen.
Ik ben Annemieke en ik ben gek op eten. Gezond, eten wel te verstaan. Een paar jaar geleden ging ik mij verdiepen in de relatie tussen voeding en gezondheid en sindsdien weet ik zeker dat er een directe link bestaat. Ik volgde opleidingen op het gebied van natuurvoeding om nog meer te weten te komen. Dat betekent niet dat ik alleen maar puur en onbewerkt eet hoor, maar snoepen doe ik niet meer iedere dag.
Eet het beter
Op Eet het beter plaats ik een paar keer per week een update, met daarin een recept, een review of iets anders. De recepten die je op mijn foodblog vindt, zijn veelal vrij van (geraffineerde) suiker. Er komen ook veel koolhydraatarme en Paleo gerechten voorbij. Niet alles past binnen een bepaalde leefstijl, omdat ik me niet wil laten beperken. Eén ding hebben de gerechten wel gemeen: ze zijn lekker! En dat is het belangrijkste, vind je ook niet?
Eten met kinderen
Samen met mijn vriend woon ik in het mooie Ede (Gelderland). Onze drie zonen hebben mij doen beseffen dat normen, waarden en ook inzichten wordt gelegd als kinderen nog jong zijn. Ik vind het daarom heel belangrijk om ze te leren wat gezonde voeding is, om samen te koken en vooral van alles te proeven. Daarom richt ik me met eethetbeter.nl vooral op gezinnen. Naast recepten die voor alle leeftijden geschikt zijn, vind je op mijn foodblog bijvoorbeeld ook gezonde traktaties, funfood en taarten voor baby’s eerste verjaardag.
Lekkerbek
Zoals ik al schreef, hou ik van lekker eten. Ik ga een stroopwafel of mokkagebakje niet (altijd) uit de weg, maar ik probeer vaak wel een betere variant te maken. Na een heerlijk knapperig koekje met witte chocolade en cranberry dat ik bij de buurvrouw at, raakte ik geïnspireerd om zelf een recept voor cranberrykoeken te bedenken. En dat resulteerde in deze heerlijke snack! Als je de ingrediëntenlijst bekijkt, zou het zelfs een voedzaam ontbijtje kunnen zijn. Kijk maar mee.
Cranberrykoeken
1 grote of 2 kleine eters
Dit zit erin:
- 8 eetlepels havervlokken of havermout
- 1 kleine appel
- 2 eieren
- 2 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels cranberry’s
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- Snuf kaneel
- Mespunt zout
- Optioneel: honing, kokosrasp en/of witte chocolade
Zo maak je het:
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Rasp de appel en smelt de kokosolie.
- Roer de appel, de eieren, de haver en de kokosolie door elkaar. Voeg ook de overige ingrediënten toe en meng het goed.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een lepel om gelijkmatige “hoopjes” van het beslag op de bakplaat te leggen.
- Schuif de cranberrykoeken in de oven en bak ze ongeveer een half uur. Ze zijn gaar als ze droog en lichtbruin zijn.
- Laat de koeken op een rooster afkoelen (alhoewel, ze zijn warm en knapperig ook heel lekker!).
Hopelijk genieten jullie net zo van deze cranberrykoeken als wij thuis doen! Op zoek naar meer inspiratie qua gezonde recepten voor het hele gezin? Kijk dan op mijn website of volg me op social media. Tot snel!
Liefs, Annemieke
Eethetbeter.nl | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Saskia - Blij Suikervrij zegt
Hey, leuk, Annemieke’s take-over! Havermoutkoekjes zijn gewoon altijd goed. ?