Ben jij ook dol op snelle en lekkere ontbijtjes? Dan is deze vliegensvlugge granola uit de pan voor jou. Voor op die momenten dat je granola op is en je geen zin hebt om een uur te wachten tot je homemade variant klaar is. Met wat havermout, noten, zaden en honing is deze granola uit de pan in vijf minuten klaar.
Schijterd
Ik bedenk me eigenlijk altijd dat ik zin heb in granola op de momenten dat ik het niet in huis heb. Vaak is er dan ook nog een gebrek aan yoghurt of er staat yoghurt in de koelkast die over de datum is. Of net op het randje en dan durf ik het niet meer te eten. I know, een schijterd. Maar goed, zonder yoghurt en granola in huis, kun je er nog zo’n zin hebben maar dan is het verhaal al snel afgelopen.
Laatst was er weer zo’n moment. Er stond yoghurt op me te wachten. Nog ruim voor de tenminste houdbaar datum. Ik bedacht me dat ik dan maar gewoon zelf granola moest maken, want hoeveel werk is dat nou eenmaal? Stiekem op dat moment te veel. Ik besloot zelf wat te fabriceren in een pan. Dat resulteerde in granola met verbrande havervlokken. Hmm, niet echt een succes dus. Terwijl de rest echt wel heel lekker was. Later probeerde ik het nog eens. Ik maakte de fout om kaneel op hoog vuur bij te voegen. Dit keer geen zwarte havervlokken maar aangebakken kaneel.
Ideaal!
De derde keer was het raak. Ik bak eerst kort alle noten en zaden, daarna gaat de havermout erbij met wat honing. Pas op het laatste moment kaneel en klaar is je vliegensvlugge granola. Serieus, ik denk echt vijf minuten werk. Wat je overhoudt bewaar je in een weckpot of andere afgesloten pot. Ideaal dus!
Vliegensvlugge granola uit de pan
Voor 2 porties
Dit zit erin:
- 75 gram havervlokken
- 20 gram zonnebloempitten
- 20 gram pecannoten
- 1 eetlepel boekweitkorrels
- 2 eetlepels kokosflakes
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- Kaneel
- Honing
Dit heb je nodig:
- Koekenpan
Zo maak je het:
- Verhit een koekenpan en bad de zonnebloempitten, pecannoten en boekweitkorrels 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de havervlokken, amandelschaafsel en kokosflakes toe en bak 1 minuut op middelhoogvuur. Breng op smaak met wat honing en bak nog eens 2 minuten op een wat lager vuur.
- Verdeel wat kaneel over de granola uit de pan, haal van het vuur en schep op je yoghurt.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Rowan zegt
Wauw, geweldig!! Ik vond het altijd zo’n gedoe in de oven! maar dit is ideaal… En heel lekker!
Stefanie zegt
Wat leuk om te horen! Heb het vanmorgen zelf ook weer gemaakt. xxx
Naomi Doeze Jager zegt
Wat een goed idee! Voor de variant uit de oven heb ik nog niet de tijd genomen, maar vanochtend deze variant gemaakt en het is super lekker! Thanks!
Stefanie zegt
Graag gedaan!! Xxx