Wist je dat kaas heel goed combineert met iets zoets? In dit buideltje van bladerdeeg gaat de romige brie hand in hand met een lepeltje kweeperenpasta. Wat blaadjes tijm maken dit vegetarische gerecht helemaal af.
Overschot
Ik moet direct bekennen dat ik het delen van deze buideltjes gevuld met brie gepland stond in de week voor kerst. Het is een feestelijk en vegetarisch voorgerecht wat het echt goed doet tijdens een dinertje. Ware het niet dat ik dit jaar een overschot aan recepten had. Dat is een behoorlijke luxe want je merkt, het ontbreekt me niet aan inspiratie. Gelukkig maar want anders is het nogal stil op Little Spoon en ik wil jullie natuurlijk teleurstellen met radiostilte van mijn kant.
Brie en kweeperenpasta
Met deze buideltjes met brie begin je je maaltijd dus uitstekend maar het is ook lekker naast een salade en een kom soep. Snijd ze in kwarten en je hebt een hapje voor bij de borrel. Je kunt er dus alle kanten mee op. Ook wat de vulling betreft. Ik koos voor brie met kweeperenpasta. Samen met wat blaadjes tijm is die combi super geslaagd. Natuurlijk kun je ook je eigen vulling bedenken. De kaas die jij lekker vindt samen met een jam of chutney maar keuze. Wat dacht je van geitenkaas en dadelchutney? Of oude kaas met mangochutney? Ik ben benieuwd wat jullie van deze buideltjes vinden!
Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta
Voor 6 personen
Dit zit erin:
- 2 rollen bladerdeeg van Tante Fanny, elk in 9 horizontale repen gesneden.
- 1 bosje tijm, enkel de blaadjes
- 150 g brie, in 6 stukken
- 6 theelepels kweeperenpasta
- 30 gram roomboter, gesmolten
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Bakplaat met bakpapier
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier.
- Leg 3 repen bladerdeeg kruiselings op elkaar in een stervorm. Bestrijk elke laag met wat gesmolten boter en bestrooi met tijm. Leg een stuk brie in het midden, schep er een lepel kweeperenpasta op en bestrooi met peper en zout. Vouw de zijkanten omhoog en maak 6 pakketjes. Bestrijk ook de buitenkant met boter en bestrooi met tijm.
- Bak de buideltjes in zo’n 15 minuten goudbruin.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie