Wil je deze kerst vis als hoofdgerecht? Maak dan dit rijkgevulde vispannetje met mosselen. Het heeft een aantal voordelen. Natuurlijk de smaak, die echt heel goed is. Daarnaast sta je maximaal een half uurtje in de keuken om het te bereiden. Klinkt goed toch? Ik deel het recept met je!
Zeeuwse mosselen
Eet je met kerst vaak vlees? Een stukje wild? Een stoofpot? Ik snap je hoor, want op de één of andere manier associeer je dat soort gerechten met kerst, kou en winter. Althans, ik dan. Voor het gemak ga ik er vanuit dat jij soms een beetje denkt zoals ik. Als dat niet het geval is, moet je het direct vergeten ;-). Als er één gerecht past bij een feestelijk etentje in de koudste tijd van het jaar, dan is het toch wel dit rijk gevuld vispannetje met mosselen. Het is puur van smaak en rijk gevuld, met Zeeuwse mosselen van Prins & Dingemanse, zalmfilet en dorade. Romig dankzij de slagroom. Heerlijk op smaak door de witte wijn en visfond. Alles bij elkaar gewoon super lekker.
Kort de keuken in
Het mooiste vond ik nog wel dat het vispannetje zo op tafel staat. Je wilt lekker eten maar ook genieten van het samenzijn met je vrienden en familie. Dankzij dit gerecht, kan beide want het is binnen een half uur klaar. Even kort de keuken in en daarna met z’n allen genieten. Eet er knapperig stokbrood bij of mijn geliefde aardappelpuree. Ik type deze blog aan het einde van de middag. Zeg maar, vier uur Cup a Soup tijd. Het water loopt me in de mond bij de gedachte aan een vispannetje met puree.
Welke visgerechten zijn bij jou favoriet deze kerst? Ik ben super nieuwsgierig!
Rijk gevuld vispannetje met mosselen
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 25 gram roomboter
- 30 gram bloem
- 200 milliliter ongezoete slagroom
- 100 milliliter droge witte wijn
- 700 milliliter visfond
- 1 prei, gewassen en in repen van 4 centimeter
- 250 gram zalmfilet, in grote stukken
- 250 gram doradefilet, in grote stukken
- 500 gram Zeeuwse mosselen van Prins & Dingemanse
- ½ citroen, enkel het sap
- 2 el peterselie, fijngesneden
Dit heb je nodig:
- Gietijzeren pan
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Smelt de roomboter in een grote gietijzeren pan of een andere pan met dikke bodem.
- Laat kort bruisen, maar zonder de kleuren. Voeg op laag vuur de bloem toe. Roer goed met een houten lepel, tot het mengsel glad is.
- Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de saus glad en zonder klontjes is. Voeg de prei, witte wijn en visfond toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 minuten zacht koken.
- Voeg nu de zalm- en dorade filet toe. Roer voorzichtig door. Schep nu ook de mosselen in de pan. Laat 5 tot 7 minuten koken tot de schelpen openen en de vis gaar is.
- Breng het vispannetje op smaak met citroensap, peper, zout en peterselie.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Prins & Dingemans.
Geef een reactie