Wil je een winters toetje op tafel zetten? Maak dan deze stoofperen crumble. Zo lekker kruidig en verwarmend. Perfect voor deze tijd van het jaar.
Zoveelste
Dit is al het zoveelste crumble recept op Little Spoon. Ik kan er niets aan doen, maar ik vind crumbles zo mega lekker. Zomer of winter, met warm of met koud weer, als ontbijt of als toetje, het maakt me niet uit. Nu het kouder wordt en de winter is ingetreden vond ik het tijd voor een crumble met stoofpeertjes. Het blijft een beetje gek om te zeggen van je eigen creaties, maar man dit was lekker. Dit is alles wat ik me bij een winters toetje voorstel. Krokante crumble en super zachte stoofpeertjes. Natuurlijk met een flinke klodder slagroom. Het liefste een beetje lobbig geklopt.
Geen toeters en bellen
Omdat de stoofpeertjes al super smaakvol zijn door vanille, steranijs en kruidnagel, heb ik het krokante crumble laagje bewust eenvoudig gehouden. Geen toeters en bellen in de vorm van havermout of noten. Dat kan natuurlijk wel, dus aan jou of je wat speelt met de ingrediënten. Ik kan me voorstellen dat stukjes stemgember of amandelmeel door het deeg ook goed combineren met de stoofperen.
Winterse stoofperen crumble
4 tot 6 personen
Dit zit erin:
- 1 keer het recept voor stoofpeertjes met vanille, de peer in stukjes gesneden
- 200 gram bloem
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 225 gram koude, ongezouten boter, in kleine blokjes
- Snufje zout
Dit heb je nodig:
- Ovenschaal, circa 20 x 30 cm
- Beslagkom
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout goed in een beslagkom. Voeg de boter toe. Wrijf met je vingertoppen tot je een kruimelig mengsel krijgt.
- Vet de ovenschaal in met roomboter en verdeel de stoofperen over de bodem. Schep vervolgens de crumble erover.
- Bak de stoofberen crumble 30 tot 35 minuten. Laat minimaal 15 minuten afkoelen. De crumble wordt zo net iets knapperiger.
TIP! Eet de stoofperen crumble met lobbig geklopte slagroom.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie