Deze beef chow fun, of vrij vertaald in het Nederlands, Chinese noodles met biefstuk, staat super snel op tafel. Fijn dus, voor die dagen dat je geen tijd, of zin hebt om uitgebreid te koken. Lekker is het wel. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!
Nieuwe recepten
Ken je dat verhaal nog van die mislukte hot & sour soup en de kokosmakronen die het etentje redden? Dit is het vervolg. Ik verwachtte natuurlijk dat iedereen, inclusief ikzelf, zijn of haar buikje meer dan rond zou eten. Oh, wat zat ik verkeerd. We vonden er van alles van, maar niet dat het een succes was. Dat is een beetje het risico van nieuwe recepten uittesten op je vrienden die komen eten. In mijn geval gaat dat eigenlijk best vaak mis.
Leftovers
Daar zat ik dus, met heel veel leftovers rijstmie en biefstuk. Toch zonde om daar niets meer mee te doen. Die twee zijn een mooie combinatie daarom besloot ik daar een nieuw en hopelijk succesvoller recept van te maken. Eigenlijk is het zo super simpel dat het bijna niet kon mislukken.
Super smakelijk
Dunne reepjes biefstuk gebakken met sojasaus en oestersaus. Daarna wat bosui en rijstmie erbij. Ik denk dat je in maximaal twintig minuten klaar bent en een super smakelijk bord noodles voor je hebt staan. Probeer het uit. Als je meer zin hebt in kip of garnalen vervang je de biefstuk daarvoor.
Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk
Voor 2 personen
Dit zit in de Chinese noodles met biefstuk:
- 250 gram brede rijstmie
- 250 gram biefstuk, in dunne reepjes
- 4 bosuitjes, in repen van 10 cm
- Olie
Dit zit in de marinade:
- 2 tot 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sesamolie
- Snuf zout
Dit zit in de woksaus:
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- ½ eetlepel suiker
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Pan
- Wok
Zo maak je het:
- Meng de sojasaus, oestersaus, sesamolie en zout. Leg hier de biefstukreepjes in en marineer circa 10 minuten.
- Kook ondertussen de rijstmie. Giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken.
- Verhit een scheut olie in een wok en bak hier de biefstuk in. Ongeveer een halve minuut of tot de kleur van de biefstuk veranderd. Haal de biefstuk uit de wok en maak de pan schoon.
- Verhit nog een scheut olie en voeg de rijstmie en bosui toe. Hussel 1 minuut. Meng ondertussen de ingrediënten voor de woksaus en voeg deze toe. Mix goed tot de rijstmie bedekt is met een laagje saus.
- Doe de biefstuk in de pan. Warm door en serveer.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie