Reis jij regelmatig met het vliegtuig en ben je altijd nieuwsgierig naar hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Ik wel dus. Zodra ik aan boord ga van een Boeing of Airbus gaat mijn fantasie met me aan de haal. Weet je wat het is, de luchtvaart voelt voor mij aan als iets ongrijpbaars. Iets bijzonders. Hoe speciaal is het, dat we met een vliegtuig van de ene naar de andere kant van de wereld kunnen? Knappe piloten, strak in het pak. Bloedmooie stewardessen allemaal tot in de puntjes verzorgd en opgemaakt. Alle bestemmingen die ze aan doen en nog maar niet te zwijgen of het werk wat achter de schermen gebeurt en waar je als passagier niets van meekrijgt.
Misschien draaf ik door en zie ik het heel rooskleurig, maar ik trek me nu eenmaal graag terug in mijn eigen fantasiebubbel. Ik vond het dan ook super tof om een kijkje in de keuken te krijgen van SWISS. Af en toe wel heel letterlijk. Daar vertel ik zo meer over. We mochten chillen in de business class lounge, proeven van al het lekker wat je krijg tijdens de vluchten en als kers op de taart, vlogen we business class naar huis.
Business Class vliegen + chillen in de lounge
Ik kan niet ontkennen dat ik voor een reis regelmatig intyp: ‘hoe krijg ik een upgrade naar business class?’ Daar bestaan natuurlijk allerlei theorieën over. Tijdens mijn laatste reis naar Peking en Hongkong paste ik The Secret toe. Althans, ik deed een poging tot. Ik geloofde er heilig in dat we op één van de in totaal vijf vluchten een upgrade zouden krijgen. Ik visualiseerde erop los en zag mezelf al helemaal zitten. Helaas, mijn vermogen tot het denken naar succes, liet me in de steek.
Dat geeft ook helemaal niets, want niet veel later had ik toch het geluk om business class te reizen en wel met SWISS van Zürich naar Amsterdam. Ik schreef al een artikel over alle leuke plekken die ik in deze Zwisterse stad ontdekte. Als je business class vliegt, mag je voor je vlucht chillen in de lounge. En dat is mega relaxed. Eten en drinken waar je trek in hebt. Wijn? Yes! Champagne? Oh jazeker. Hartige gerechten, snoep en pretzels met een laagje chocolade. Terwijl ik nip aan mijn glas champagne en me te buiten ga aan M&M’s, lig ik onderuit in één van de lederen, comfortabele stoelen en laad ik mijn telefoon op. Dat is weer eens iets anders dan uren wachten in de vertrekhal, op van die pijn-in-je-billen stoelen.
Na al dat geluier was het dan tijd voor de vlucht zelf. Jammer genoeg vloog (ha!) die zo voorbij. Het ontbreekt je echt aan niets wanneer je business class vliegt. Zwitserse chocolaatjes, de krant, glas wijn, een lichte maaltijd en enorm vriendelijke stewardessen. Stiekem is het natuurlijk allemaal pure luxe, maar ik beken eerlijk, hier raak ik zo aan gewend.
SWISS Taste of Switzerland
Stel, jij bent zo’n geluksvogel die business of first class vliegt en je bent dol op lekker eten, dan wil je dit lezen. En anders natuurlijk ook. Dat weet je waar je voor kunt sparen ;-) Als je first of business de wereld over reist met SWISS, proef je aanboord een stukje Zwitserland. Elk seizoen vraagt SWISS een topchef uit één van de Zwisterse kantons om de maaltijden te verzorgen. Ik was bij de presentatie van het lentemenu dat chef Thomas Neeser van Grand Hotel du Lac uit Vevey samenstelde. Tradionele gerechten met lokale producten, maar wel in een modern jasje. Natuurlijk was er volop gelegenheid om alles te proeven.
Vlieg je economy, maar wil je wel eten van business class kwaliteit? Bij het boeken van je vlucht met SWISS, kun je kiezen voor het supplement a la carte en krijg je een upgade op de gerechten tijdens de vlucht.
Kijkje in de keuken bij HILTL
Volgens Guinness Book of Records is HILTL het oudste vegetarische restaurant ter wereld. In 1989 opende zij hun deuren. Kun je het je voorstellen? Wat een tijd geleden hè? Sinds 2008 heeft dit vegetarische restaurant een samenwerking met SWISS. Iets waar ze natuurlijk enorm trots op zijn. Ook vanuit de maatschappij vind ik het mooi initiatief. Je proeft al die lekkere vegetarische gerechten van HILTL in één van de vijf restaurants of tijdens een vlucht met SWISS. Eet je geen vlees of vis en je vliegt met SWISS, dan zit het met die maaltijd wel goed.
Juiste tijdstip om je ticket te boeken
Wat is nu het juiste tijdstip om je ticket te boeken? Hoe kan dat zo goedkoop mogelijk? Tja, het verschilt volgens mij zelfs per dag. Van SWISS ontving ik wel een paar tips die je helpen de scherpste prijs voor een ticket te vinden. Boek zo lang mogelijk van te voren. De tarieven voor een last minute gaan juist alle kanten op. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar hoe vroeger je dus boekt, hoe meer voordelige plaatsen er nog in het vliegtuig zijn. Probeer ook altijd een zaterdag mee te pakken in je verblijf. In luchtvaarttermen heet dit de ‘Sunday rule.’ Een verblijf van zaterdag op zondag dus. Die tickets schijnen voordeliger uit te pakken. Nu heb ik plannen om dit jaar naar New York te gaan. Einde van het jaar pas hoor, maar je snapt dat ik al aan het speuren ben naar een goede deal.
SWISS maakt deel uit van de Lufthansa Group en bestaat uit zo’n 120.000 medewerkers. Samen met Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines en Eurowings biedt SWISS een wereldwijd netwerk aan vluchten.
Wil je nu ook een citytrip boeken naar Zurich? SWISS vliegt vier keer per dag van Schiphol naar Zürich vanaf 129 euro voor een retour. Dit is inclusief belastingen en toeslagen (Economy Class). Boek je een ticket naar een bestemming buiten Europa? Dan is Zürich je toegangspoort voor de wereldwijde bestemmingen.
Heb jij wel eens met SWISS gevlogen? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met SWISS.
Geef een reactie