Wil je iets anders lunchen dan een boterham? Maak dan eens deze gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille. Het is echt zo ontzettend lekker. Benieuwd naar het recept? Hieronder deel ik het met je.
Nachtrust
Vorige week appte vriendinnetje An mij. Hoe laat ze kon komen? Uh, oh ja we hadden afgesproken. Het was me helemaal ontschoten. Het was al de tweede afspraak waar ik niet meer aandacht. Eerder die week besloot ik me op maandag nog eens om te draaien. Even die wekker negeren, die om kwart over zes ruw een einde maakte aan mijn nachtrust. Soms ligt je bed zo enorm lekker, dat afscheid nemen moeilijk is.
Toen ik nog een baas had en hij mij elke werkdag om half negen verwachtte op kantoor, droomde ik ervan om mijn wekker uit te zetten en door te slapen. Ik vertel er nu niet bij dat ik steevast te laat was, maar ja een uur snoozen, met een duf hoofd zonder make-up de auto in al ontbijtend je in de file opmaken, is niet per se bevorderlijk voor je. Zeker niet voor iemand zoals ik, waarbij alles moet kloppen om een succesvolle dag te hebben. Gek hè? Dat zit heus tussen mijn oren.
Eigen baas
Maar goed inmiddels is die baas verleden tijd en mag ik zelf bepalen wat ik doe en hoe laat ik aan de slag ga. En in al die maanden zijn de keren dat ik in bed bleef, om de werkdag nog even uit te stellen, op één hand te tellen. Als je mag blijven liggen, is het ineens een stuk minder interessant, dan wanneer je ergens op tijd moet zijn.
Ik weid echt zo gigantisch uit, want dit wilde ik niet vertellen. Vriend Maus en ik doen vaak een koffiedate in alle vroegte. Hij werkt bij mij in de straat, dus voor het krieken van de dag, staat hij op de stoep voor een bakkie cappuccino. Super gezellig natuurlijk. De ene keer is het half acht als hij aanbelt en sta ik nog onder de douche. De andere keer is het vijf voor negen en is alle koffie al op. Je weet het nooit bij Maus.
Deze laatste keer was ik de onstabiele factor. Ik schrok wakker. Ik probeerde me te herinneren of ik de bel had gehoord. Je moet weten dat Maus geen telefoon heeft. Ja, echt. Dit verzin ik niet. Hij kon me dus ook niet bellen. Ik checkte mijn telefoon en zag net een bericht binnenkomen. Via Facebook. Zo communiceren wij. ‘Stef, ik heb me verslapen. Ik ben net wakker.’ Wat een opluchting.
Goed geslaagd verzinsel
Terug naar de afspraak met An. Omdat ik het toch een beetje lullig vond dat ik niets meer wist van de afspraak, besloot ik voor te stellen de lunch te verzorgen. En nee, natuurlijk geen eenvoudige boterham of tosti. Hoewel dat ook lekker is, wilde ik een beetje uitpakken. Het werd een verzinsel wat echt goed slaagde. Kikkererwten opgebakken met kerrie, gerookte makreel erdoor, spinazie, dille en eitjes. Een soort shakshuka, maar dan helemaal anders eigenlijk. Eerlijk gezegd is dit een vergelijking die nergens op slaat, dus vergeet hem maar gauw. Ik maakte er geroosterd platbrood met za’atar bij. Dit proefde ik voor het eerst tijdens een diner bij Robuust. Het recept wat ik van kokkin Fia kreeg, deel ik snel met jullie. Eerst is het tijd voor deze lunch.
Ik vond de smaken fantastisch. Daarnaast vult het goed en eet je enkel pure en gezonde ingrediënten. Wat mij betreft een blijver. Ga jij deze gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille ook eens uitproberen?
Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 1 kleine ui, gesnipperd
- Kerrie naar smaak, circa 2 theelepels
- 1 blikje kikkererwten (400 gram)
- 150 gram gerookte makreel, uitgeplozen
- Flinke hand verse spinazie
- 4 eieren
- 4 takjes dille, fijngesneden
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Wok met deksel
Zo maak je het:
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de kikkererwten en kerriepoeder toe.
- Bak kort op. Voeg nu de gerookte makreel en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door.
- Maak kuiltjes in het kikkererwtenmengsel en breek de eitjes in de pan. Doe het deksel erop.
- Zodra de eieren gestold zijn verdeel je de dille erover en serveer je deze lekkere lunch.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Diesna zegt
Oh dese ga ik zeker maken! Ziet er echt heerlijk uit ?
Diesna zegt
Jezus dies haha deze! ?
Stefanie zegt
Dank je wel :-)
Elles zegt
Lijkt me lekker! Ik doe mijn best om koolhydraten te vermijden om paar kilootjes af te vallen, daar past dit gerecht wel bij, zonder het brood dan.