Ben je dol op Frans desembrood? Dan is In de Bakkerij in Goes echt een bakker voor jou. Authentiek zuurdesembrood, met liefde gemaakt. Om mee naar huis te nemen of om daar op te eten, met huisgemaakt beleg. Het is helemaal aan jou. Benieuwd? Lees snel verder.
Stevig en knapperig
Al sinds In de Bakkerij zo’n drie jaar geleden opende, bezoek ik de bakkerij regelmatig. Ik hou van brood, maar wel goed brood, gebakken met liefde. Het liefste zuurdesem. Stevig en met knapperige korsten. Zo lekker. Als dit allemaal in orde is, maakt het eigenlijk niet uit wat je erop eet. Een beetje gezouten roomboter of dippen in smaakvolle olijfolie. Tja, dan heb je me al te pakken. Als je nu driftig ja knikt en je jezelf hier helemaal in herkend, weet da, dat je heel snel naar In de Bakkerij moet (mag, maar eigenlijk toch wel moet).
Zodra ik in Goes ben, bezoek ik altijd In de Bakkerij en koop brood voor thuis. Vooral de boule blanc is favoriet. Soms snijd ik het brood thuis, omdat ik van dikke plakken houd. Bij deze bakker staat de snijmachine automatisch zo afgesteld dat je boterham iets dikker is. Ondanks dat ik groot fan ben van alle lekkernijen die In de Bakkerij verkoopt, schreef ik er nog niet eerder over op Little Spoon. Eigenlijk is dat een beetje gek, vind je ook niet? Daarom komt daar vandaag verandering in.
Eerlijk brood
In de Bakkerij maakt eerlijk brood met zuurdesem, gerevitaliseerd water en de beste bloemsoorten. De bakkerij is zeven dagen per week geopend en elke dag bakken de bakkers deze goddelijke broden. Ze gaan met liefde te werk en dat proef je. Het huisgemaakte zuurdesem is de basis voor alle broden die In de Bakkerij maakt. Het is een uniek en eigen recept. Het levende geheim van de bakkerij. Denk nu niet dat de broden zuur smaken. Hoewel ik dat zelf eigenlijk wel heel lekker vindt. De bakkers kneden en vromen het brood met de hand. Na twaalf uur rijzen wordt het gebakken op de stenen ovenvloer. Het voordeel van dit lange rijsproces is dat het brood alle tijd krijgt smaak te ontwikkelen. Geen snel brood wat binnen een paar uur op je ontbijtbord ligt dus.
Mueslikoeken
Naast de boule blanc en verschillende biologische spelt- en meerzadenbroden zijn de croissants op basis van desem en de ciabatta’s, gewoon naturel of met olijf, ook super lekker. Bij de kassa kan ik de mueslikoeken niet weerstaan. Ik neem altijd een pakje mee naar huis. Ze hebben alles in zich, voor de perfecte koek. Stevig dankzij de havermout, zout, zoet en knapperig als je een hap neemt. Elke keer neem ik me voor om thuis ook eens aan de slag te gaan met mueslikoeken. Het is er tot op heden nog niet van gekomen. Ach, wat maakt het uit. Ik tuf wel een keer extra naar Goes om ze bij In de Bakkerij te kopen.
Bij In de Bakkerij koop je brood voor thuis of je ploft neer op de lange bank. Geniet er van een cappuccino – plus een stukje mueslikoek – en boterham met huisgemaakt belegd, als lunch of ontbijt. Hoe lekker alles is, ik vind het toch ook altijd wel belangrijk dat de inrichting een beetje leuk is. Dat zit bij In de Bakkerij wel goed. Een oude bakstenenmuur zonder stuclaag, kleine tafels die zorgen voor knusse zitjes, een zwart plafond wat een fijne sfeer geeft en een grijze gietvloer met een tof motief.
Wist je dat je ook in heel veel verschillende Zeeuwse restaurants het brood van In de Bakkerij proeft? Wat dacht je van Kust in Vlissingen, Meliefste in Wolphaartsdijk en Roekoekoe in Zierikzee?
In de Bakkerij
Wijngaardstraat 50
4461 DD Goes
Ma t/m vr 07.30 – 17.30 uur
Za 07.30-17.30 uur
Zo 7.30-14.00 uur
www.in-de-bakkerij.nl
Ben jij al bij In de Bakkerij geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie