Dit geroosterd platbrood met za’atar is knapperig en zo smaakvol. Lekker voor bij de borrel of als bijgerecht tijdens een maaltijd met allerlei Midden-Oosterse gerechten. Ik ben helemaal fan en weet je wat het leukste is? Het maken is zo gepiept. Kijk snel verder om er alles over te lezen.
GELUKSMOMENTEN
Iets eten wat ik nog niet eerder proefde. Dat zijn mijn ultieme geluksmomenten. Mits het lekker is natuurlijk. Iets eten wat ik nog niet eerder at, maar absoluut niet smaakt, tja het zou een beetje gek zijn als ik daar heel blij van word. Begin dit jaar schoof ik aan bij Robuust voor een diner met gerechten in de stijl van Ottolenghi bereid door Fia want die kwam speciaal voor die gelegenheid koken. Libanees en midden-oosters georiënteerd eten vind ik echt fantastisch. Al het lekkers wat we die avond proefde was vegetarisch en bereid met veel groente en peulvruchten. Smeersels met biet en witte bonen, salade met gegrilde groente en quinoa en ernaast geroosterd platbrood met za’atar. Fia heeft ook een eigen blog en daar vond ik het recept op. Lucky me. Kon ik het thuis ook maken.
Za’atar
Nu ben ik best een avontuurlijke eten, maar za’atar kende ik niet. Althans, de smaak niet. En nu? Nu ben ik er aan verslaafd. Niet alleen ik. Ook mijn schatje vond het fantastisch. Op de één of andere manier had ik verwacht dat hij het niet zou vinden. Za’atar is trouwens een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. De smaak is kruidig en fris dankzij sumac. Mijn eerste plan was om zelf za’atar te maken. Uiteindelijk besloot ik dat ik dit toch een beetje teveel gedoe vond. Het is vast niet heel moeilijk maar ik wilde direct het platbrood eten, dus kocht ik een kant-en-klaar kruidenmensel van Jonnie Boer. Dat smaakte echt super lekker en het is makkelijk.
Midden-Oosterse keuken
Het geroosterde platbrood met za’atar eet je bij je hoofdgerecht. Naast een couscoussalade bijvoorbeeld of bij de borrel. Maak dan zelf verschillende soorten hummus. De klassieke, hummus van biet en met spinazie. Tzatziki en fetadips erbij en eten maar. Klinkt fantastisch toch? Mijn liefde voor de Midden-Oosterse keuken gecombineerd met mijn andere liefde voor borrelen. Dit platbrood met za’atar smaak trouwens ook echt heel goed bij deze gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille.
Geroosterd platbrood met za’atar
Dit zit erin:
- Platbrood, zoveel als je er nodig hebt
- Olijfolie, ik gebruik Siciliaanse extra vergine, naar smaak
- Za’atar, naar smaak
- Grof zeezout, naar smaak
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer de platbroden in met lekkere olijfolie. Bestrooi met za’atar en grof zeezout.
- Leg het platbrood in de oven en rooster ze enkele minuten in de oven. Houd ze wel goed in de gaten, want voor je het weet zijn ze zwart. En ja, dat vertel ik uit eigen ervaring ;-)
- Herhaal tot je alle broden geroosterd hebt.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie