Ik ging op minivakantie naar Noordwijk. Sliep in het mooie Vesper Hotel, genoot van een het Vesper finds Gozo diner en leefde me uit in het ontbijtparadijs. Benieuwd? Lees snel verder, dan vertel ik je alles.
Warme deken
Het is een doordeweekse dag als ik samen met vriendinnetje Loets vanuit Zeeland, in mijn Little Spoon smart, naar Noordwijk tuf. Einde van de middag. Precies net lekker in de spits. Na een hoop files en een aantal keer verkeerd rijden – door opgebroken straten en een tegensputterende navigatie – komen we eindelijk aan bij Vesper Hotel voor een minivakantie. Je kent het wel, gaar en gekookt stap je de auto uit. Alles kraakt zodra mijn benen zich strekken. Het zal de ouderdom zijn. Dankbaar dat we het gered hebben. Buiten is het guur en koud. Met een temperatuur rond het vriespunt en een flinke zeewind, degene die ook altijd voor mijn eigen deur waait, stappen we Vesper Hotel binnen. Alsof er een warme deken om ons heen slaat.
Welkomstdrankje
Na een vriendelijke begroeting, wordt onze bagage meegenomen en jas aangenomen. Direct krijgen we een plekje aan de bar. Of we een welkomstdrankje lusten? Ze hadden me geen betere vraag kunnen stellen. Ja dus. Het wordt een G&T. Altijd goed. Uiteraard rommelen onze maagjes al. Gelukkig zet de barman een schaaltje met gerookte amandelen en smakelijke groene olijven voor ons neus. We kletsen wat met de meiden van de bediening en de cocktail shakende barman legt ons van alles uit over Margarita’s, Cosmopolitans en laat ons Jamaicaans ginger beer proeven.
Toffe inrichting
Als je Vesper Hotel binnen stapt, kom je direct in de bar en het restaurant. Van de inrichting word ik heel enthousiast. Een houten bar, stellingkasten van donker ijzer met daarin alle flessen drank. Even verderop staat er nog zo’n kast maar dan gevuld met boeken, schilderijen, oude apothekersflessen en vlinders in een lijst. De blauwe kamer vind ik tof. Of Vesper die kamer zo noemt weet ik niet hoor, maar de muur is geverfd in een kleur die lijkt op pletrol. Een lange tafel met comfortabele stoelen, sfeervolle verlichting en ingelijste foto’s aan de muur.
In het restaurant hebben alle tafels een marmerenblad. Als liefhebber van mooie ondergronden voor mijn foto’s, snap je dat ik me nu al verheug om alle gerechten, die we later proeven, op de kiek te zetten. Rond de tafels staan okergele EAMES stoelen. Ook de grote velourse bank, die uitnodigt tot neerploffen, heeft deze kleur.
Minispa
Tijd om naar de kamer te gaan. Het boutique hotel heeft 27 kamers. Allemaal uniek. Us lucky girls slapen in een prachtige junior suite met zeezicht vanaf het balkon. Het hotel is drie jaar geleden compleet gerenoveerd. Een oud pand, met authentieke details. In onze suite voelt het alsof je logeert in een monumentaal statig huis.
Hoge plafonds, knalgroen geverfde muren, houten vloer en een soort jute op de wand achter het bed. Alle meubels zijn vintage. Hotelkamers die er allemaal hetzelfde uitzien, daar heb ik niets mee. Bij Vesper Hotel weten ze wel wat tof is. Een oud secretaire, een wereldbol en een knus zithoekje. Er is geen minibar, maar je kunt 24/7 roomservice bestellen, mocht je dat willen. En dan de stoomdouche. Je hebt een minispa in je kamer. Heerlijk om je dag zo te beginnen.
Vesper finds Gozo
Hoe fijn het hotel ook is, we zijn hier eigenlijk om het menu te proeven wat Vesper heeft samengesteld, geïnspireerd op de keuken van Gozo. Heel februari is het Vesper finds Gozo en geniet je in een meergangendiner van authentieke vlees- en visgerechten die men op dit kleine eiland bij Malta eet. Om inspiratie op de doen reisde de chefkok naar Gozo en het menu wat Vesper Hotel deze maand serveert is het resultaat.
Ik zal eerlijk zeggen, ik had geen idee wat ik kon verwachten. Maar jeetje wat heeft het me verrast. Het was zo enorm lekker. We proefden huisgemaakte ravioli met een vulling van ricotta, bereid in Gozitaanse saus. Ook de risotto met bereidingen van pompoen, walnoten en salieolie smaakten verrukkelijk. Mijn favoriet was toch wel de zacht gegaarde konijnenbout in jus met doperwtencrème en gebakken ui. Bij elke gang dronken we een passende wijn. Het dessert lieten we voor wat het was. Tonnetje rond, rolden we onze kamer in.
Ontbijtparadijs
Het leuke meisje wat ons bedient, maakt ons alvast lekker voor het ontbijt de volgende ochtend. ‘Het restaurant toveren we om tot een ontbijtparadijs,’ vertelt ze. Zelf is ze een ontbijttype. Das toevallig. Ik ook. Ik zeg er natuurlijk niet bij dat ik stiekem ook een lunchtype ben. En into diner en al helemaal fan van hapjes. Het doet er ook niet toe. Ik word wakker. Zonder trek nog. Dat is niet zo raar natuurlijk, na al die gangen van de avond ervoor.
Ik maak een Illy espresso op de kamer, werk nog wat in het restaurant onder het genot van een pittige cappuccino. Uiteindelijk krijg ik wel zin om te eten en is het tijd om het ontbijtparadijs binnen te treden. Verschillende soorten kaas en vleeswaren, vers fruit, sapjes, croissants, brood. Maar ook gebakken ei, wafels en pannenkoeken. Je mag zo lang blijven zitten als je wilt. Voor iemand als ik perfect, want ik wil alles proeven. En dat deed ik ook zo ongeveer. Voor jullie natuurlijk
Terwijl ik dit type zit ik weer aan zo’n fancy marmerentafel. Ik kijk uit op de Noordzee en de met helmgras begroeide duinen. Het was heerlijk om er even tussen uit te zijn. Heb je ook behoefte aan een minibreak? Ga naar Vesper Hotel. Daar krijg je echt geen spijt van.
Vesper Hotel
Koningin Astrid Boulevard 46
2202 BE, Noordwijk
The Netherlands
www.vesperhotel.com
Heb jij wel eens gelogeerd of gegeten bij Vesper Hotel? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Op uitnodiging van Vesper Hotel.
Daniëlle zegt
Wat een leuk en mooi hotel. Ik heb hem opgeslagen!
Stefanie zegt
Tof! Het was zo’n fijn verblijf!