Bak jij vanavond deze quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes? Zo lekker en eigenlijk best eenvoudig. Ook als lunch of in kleine puntjes bij de borrel een aanrader. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.
Happy kid
Nog niet zo lang geleden had ik een lunchafspraak in Antwerpen. Sowieso ben ik dol op afspraken waar er gegeten wordt en als we dan ook nog een eventueel mooie samenwerking bespreken, ben ik een happy kid. Details volgen ongetwijfeld als het moment daar is. We streken neer bij een super zoet tentje ergens net buiten het centrum. Veel roze en mintgroen. Als je even snel naar de kleurtjes in het Little Spoon logo kijkt, verbaasd het je vast niets, dat dit mijn lievelingskleuren zijn. Helemaal in mijn element dus.
Quiche met broccoli
Ik bestelde een quiche, gevuld met broccoli, pompoen, spekjes en feta. Mmm, dat was echt zo lekker. Ik vroeg me zelf direct af waarom ik nooit hartige taart kies in een restaurant. En wat dan de reden is dat ik het thuis ook zo weinig maak? Het antwoord had ik niet paraat, dus ik besloot er direct maar wat aan te doen. Een week later bedacht ik me hoe de taart gemaakt was en ging zelf aan de slag. Ik kocht een rol vers bladerdeeg, blancheerde de broccoli en pompoen, bakte spekjes uit en verbrokkelde wat feta. Dat allemaal bij elkaar in een bakvorm, mengsel van ei en crème fraîche erover en bakken maar. Super simpel eigenlijk.
Extra geduld
Als foodblogger denk je natuurlijk over de smaak. Die moet goed zijn, maar ook het plaatje moet perfect zijn. Hier ging het bij mij dus even mis. Of nou mis, het duurde allemaal wat langer dan gebruikelijk. Alle hartige taarten die op Little Spoon staan bakte ik in een quichevorm. Zo’n platte van steen. Prima natuurlijk, maar het leek me leuk om te variëren. Vriendinnetje Mo nam derde kerst een harige taart mee, gebakken in een springvorm met hoge rand. Die bleef bij mij in de kast en die vond ik ineens. Het leek me wel wat om de quiche hierin te bakken. Ik had alleen wat meer ei, crème fraîche en een hoop extra geduld nodig. Het stollen duurde langer dan normaal. Mijn advies is dus om gewoon een lage vorm te gebruiken. Het recept heb ik aangepast in die hoeveelheden. Ga je wel voor een vorm met hoge rand? Onderaan het recept vertel je meer over de hoeveelheden en baktijd.
Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes
Voor circa 12 punten
Dit zit erin:
- 200 gram spekjes
- 350 gram broccoli, in kleine roosjes
- 300 gram pompoen, geschild en in blokjes
- 1 rol bladerdeeg
- 125 gram feta, verkruimeld
- 4 eieren
- 1 eidooier
- 200 gram crème fraîche
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Koekenpan
- Kom
- Garde
- Steelpan
- Springvorm of quichevorm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Schep ze op een bord met keukenrol.
- Blancheer de broccoli en stukjes pompoen om en om in kokend water. Beide zo’n 3 minuten. Laat goed uitlekken.
- Meng in een kom de eieren met de crème fraîche tot een egaal geheel. Breng op smaak met peper en zout.
- Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk de randen met de eidooier. Verdeel nu de broccoli, pompoen, spekjes en feta over de bodem. Giet het eimengsel erover.
- Zet de quiche circa 45 minuten in de oven, tot de binnenkant helemaal gestold is.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Come-Moda zegt
Oehh wat lekker!
Stefanie zegt
Dank je! Xxx
Maxime zegt
Erg lekkere quiche! Ik heb hem gisteren gemaakt.
Stefanie zegt
Wat leuk om te horen! Dank je wel :-) xx