Gaan we weer. Bananenhater bakt opnieuw bananenbrood. Het zou zo een krantenkop kunnen zijn. Ware het niet dat dit vrij weinig nieuwswaarde heeft. Alhoewel ik daar soms ook over twijfel bij de berichten over Sylvia, Yolanthe en Estelle, maar goed, dat doet er niet toe. Vandaag een bananenbrood met kaneel, sesamzaadjes en pure chocolade.
She goes bananas
Ik deed het dus weer. Ik ben helemaal in de bananen. She goes bananas. Trouwens een leuke titel voor een bericht over mij op een Engelse nieuwssite. Sinds ik het bananenbrood voor beginners bakte is er iets in mij gebeurd. Ik wil niet zeggen dat ik in bananen denk, maar het opent wel ineens deuren die voorheen dichtbleven. Nieuwe recepten om uit te proberen en Pinterest borden die opeens wel interssant zijn. Stiekem een genot voor een foodblogger dus. Ik beken wel eerlijk, dat het hele bananen kopen en vooral openen nog een rare gewaarwording blijft. Het is niet mijn favoriete gevoel en geur of zo.
Frisse moed
Met frisse moed ging ik aan de slag in de keuken om voor deel 2 van de bananenbrood serie een creatie uit de oven te toveren. Ik zeg je eerlijk, dat ging niet zonder slag of stoot. Tjonge jonge. Inmiddels ben ik drie mislukte broden verder. Hoe frusterend is dat? Normaal had ik al lang geroepen: ‘Ik ben er helemaal klaar mee.’ Nu was het juist de trigger om maar door te gaan tot het uiteindelijk wel lukte. Wat er precies misging? Ik weet het niet. De broden zakten in en werden vreselijk compact. De smaak was goed.
Lofzang
Van de eerste instorter gaf ik wat plakjes mee aan mijn schatje. Niet om hem te pesten natuurlijk. Op moment wist ik het gewoon nog niet. Lekker voor in de pauze, dacht ik. Of waarschijnlijker, al op in de auto, onderweg naar het werk. Hij belde en ik maakte me klaar voor een lofzang over het bananenbrood. Dat bleef uit. ‘Schat,’ zie Ruub, ‘volgende keer moet je je bananenbrood misschien iets minder compact maken.’ Ik baalde, want ja zo’n brood kan ik niet met jullie delen. Stiekem was ik wel een beetje trots dat mijn lover kritisch mee kijkt en proeft.
Pure chocolade
Uiteindelijk, na bloed, zweet, tranen en rillingen over mijn rug bij het openen van de bananen is het gelukt. Dit bananenbrood met kaneel en sesamzaadjes is het resultaat. Stevig, maar niet compact. Meer een echt brood dan een cake. Lekker om te besmeren met roomboter. Of tahin. Of roomboter en tahin. Dat kan ook. Ik heb het bananenbrood nog wat versierd met pure chocolade. Gewoon omdat ik dat lekker vind en ik nog steeds aan het idee moet wennen dat ik bananenbrood eet. De chocolade helpt daarbij.
Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade
Voor circa 12 plakken
Dit zit erin:
- 4 bananen, uit de schil en in stukken
- 4 eetlepels kokosbloesemsuiker (optioneel)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 250 gram bloem, ik gebruik speltbloem
- 3 eetlepels kaneel
- 1 flinke theelepel bakingsoda
- Snuf zout
- Handje pecannoten, grof gehakt
- 2 eetlepels sesamzaadjes + extra voor de garnering
- Stukje pure chocolade grofgehakt
Dit heb je nodig:
- Blender
- Beslagkom
- Cakeblik
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de bananen samen met de kokosbloesemsuiker, citroensap en olijfolie in de blender en laat draaien tot het een egaal mengsel is.
- Meng in een beslag kom het speltbloem, kaneel, bakingsoda, zout, pecannoten en de sesamzaadjes. Schep de geblende bananen hier nu bij en mix een geheel.
- Schep het beslag in het cakeblik. Garneer met de pure chocolade en wat sesamzaadje.
- Zet het bananenbrood in de oven. Na ongeveer 40 tot 45 minuten is het brood gaar. Laat afkoelen op een rekje.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Sophie zegt
Wat een klus, maar het resultaat is dan ook wel naar. Dat ziet er geweldig uit, ik ga toch maar eens een poging wagen.