Ga je naar Zierikzee binnenkort? Bijvoorbeeld om te ontbijt bij Roekoekoe. Voor een lunch bij De Zeeuwse Hemel of borrelen bij Café de Biet. Wandel nog wat door de charmante straten van Zierikzee om uiteindelijk in de Meelstraat bij De Man die Bakt te belanden. Sla hier dan allerlei lekkers in voor thuis. Want bakken kan ie hoor. Ik vertel je er vandaag alles over. Lees snel verder.
Steenoven
Grote zakken gevuld met meel. Werkbanken met daarop ongebakken broden, gekneed in de juiste vorm. De steenoven met daarin broden die wachten tot ze knapperig en goudbruin zijn. En dan natuurlijk de heerlijke broodgeur die de winkel vult. Zodra ik binnenstap bij De Man die Bakt adem ik eerst even flink in. Wat ruikt het hier lekker. Het maakt direct hongerig, maar goed, dat is mijn geval ook niets nieuws. Dit is een winkel en bakkerij in één ruimte. Er is een hoop bedrijvigheid en je krijgt direct een kijkje in de keuken. Of in dit geval de bakkerij. Niet turen van achter glas of stiekem om een hoekje spieken hoe de bakkers werken.
Traditioneel desem
Op een paar tafels liggen de broden die Eric vandaag bakte. Stokbroden, zoals je ze in Frankrijk ziet. Ook traditionele desembrood, vloerkadetten, krentenbollen, havermoutkoeken en krentenbollen. Mijn ogen gaan naar de tafel die zo uit een Franse boerderij kan komen. Op de bakplaat liggen kaascroissants. Glanzend van buiten, een beetje geraspte kaas bovenop en kaas die er aan de zijkanten uitloopt. Daar neem ik er één van mee en zodra ik buitensta is ie al op. Zo snel gaat dat. De aantrekkingskracht was groot, dat merk je. De smaak was goed. Ook de suikerknoop en traditionele desem wat ongelofelijk lekker.
Franse kwaliteitsbloem
Eric heeft een grote liefde voor brood en dat proef je. Hij gebruikt Franse kwaliteitsbloem, zijn eigen desem en sel de Gérande om het brood te zouten. Na een lange rijstijd bakt Eric de broden op de vloer van de steenoven. Eerlijk, puur natuur en zonder toevoegingen. Alle ingrediënten zijn duurzaam geteeld, biologisch of lokaal. Ik volg De Man die Bakt al een flinke tijd op Instagram. Ook al toen de bakkerij, die vorig jaar juni opende, er nog niet was. De foto’s van de desembroden lieten me water tanden. Fantastisch toch dat die hobby nu is uitgegroeid tot een hele mooie zaak, waar wij allemaal van kunnen meegenieten.
De Man die Bakt
Meelstraat 31A
Zierikzee
Website
Ben jij al eens bij De Man die Bakt geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie