Zien deze geplette zoete aardappels er niet lekker uit? Ze zijn zacht, knapperig en heerlijk op smaak dankzij een zelf gemaakte kruidenboter en wat geraspte Pecorino. Ze kwamen spontaan op m’n pad, dus besloot ik het gewoon maar uit te proberen. Met succes! Benieuwd? Lees snel verder!
Aangenomen?
Net voor ik naar bed ga besluit ik nog even mijn hoofd leeg te maken. Ik heb net gesport en best nog een hoop energie. Er gaat van alles door mijn gedachtes. Na best een rustige periode wordt het weer drukker. Dat is stiekem best even inkomen. Goed plannen en proberen alle taken en projecten zo gestructureerd mogelijk uit te voeren. Wie mij kent, weet dat dit soms een uitdaging is. Maar hè, ik houd van uitdagingen. daarnaast ben ik ook nog eens flexibel en heb geen 9 tot 5 mentaliteit. Ben ik nu aangenomen? ;-)
Even zonder dollen. Ik maak alvast mijn to do list voor de volgende dag. Er staat een kookdag op de planning. Ik heb al ideeën en eigenlijk ook alles in huis om ’s ochtends direct aan de bak te gaan. Toch kan ik het niet laten om nog even op Pinterest te neuzen. Gewoon voor de leut en wie weet voor iets fantastisch lekker, waar mijn oog spontaan op valt.
Fantastisch
Ik hoef niet lang te zoeken zonder te weten naar wat. Ineens zijn ze daar. De geplette zoete aardappelen. Het ziet er zo fantastisch uit. In mijn gedachte zie ik de zoete aardappels liggen in de fruitschaal. Ze moeten eigenlijk in de koelkast, maar das was geen plek meer. De beste oplossing is dus om ze maar op te maken. Je raadt vast al wat ik de volgende dag deed. Ik maakte de geplette zoete aardappelen.
Zacht, zoet en knapperig door de oven en even onder de grill. Lekker op smaak met kruidenboter die ik zelf provisorisch in elkaar flans. Als laatste nog wat geraspte Pecorino. Het gaat allemaal zo goed bij elkaar. Ik vond het heerlijk. Mijn schatje was niet zo enthousiast. Dat is nu eenmaal geen zoete aardappelman. Dit maakte mij dan weer blij, want meer voor mij ;-)
Geplette zoete aardappels uit de oven
Voor 4 tot 6 personen
Dit zit erin:
- 4 zoete aardappels, in plakken van zo’n 2 cm dik
- 3 eetlepels roomboter
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 5 takjes platte peterselie, fijngehakt
- Pecorino naar smaak, geraspt
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Pan
- Steelpan
- Bakplaat
Zo maak je het:
- Kook de plakken zoete aardappel 25 minuten in ruim water, tot de plakken zacht zijn. Giet af en laat de zoete aardappel uitlekken en kort afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de roomboter in een steelpan, samen met de knoflook en platte peterselie.
- Leg de plakken zoete aardappel op de bakplaat en plet ze voorzicht met een vork. Besmeer alle plakken nu met de kruidenboter.
- Zet zo’n 25 minuten in de oven. Verdeel nu wat Pecorino erover en zet terug de oven in tot de kaas is gesmolten.
- Breng op smaak met peper en zout.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Charlotte zegt
Klinkt heerlijk! Ik ga het ook proberen!! Ps. Zoete aardappel moet je nooit in de koelkast bewaren! Door de kou worden ze zwart vanmiddag en kan je ze niet meer eten!!