Na een lange tijd ontdekte ik deze gevulde kip met zwarte olijventapenade weer. Wat was het lekker en eenvoudig te maken. Vandaag deel ik het recept met je.
Geen huisvrouw
Je verwacht misschien dat ik als foodblogger elke dag kook en mijn man dus ook iedere avond aanschuift en geniet van een 3-gangendiner. Niets is minder waarde. Ik vertelde al wel eens dat ik eigenlijk een waardeloze vrouw ben. Niet gemaakt om huisvrouw te zijn. De laatste week heb ik veel gekookt maar dan allemaal voor een tof Paasproject in samenwerking met Agrimarkt. Dat leverde veel lekker eten op, maar geen maaltijden voor in de avond. Het was zelfs zo erg dat mijn lover me vandaag vroeg om weer eens een normale maaltijd. Geen restjes, een bij elkaar geraapt kostje of een zak borrelnootjes. Je snapt dat ik luisterde naar deze terechte smeekbede en hem deze lo mein met hoisinkip voorschotelde. Het viel in de smaak. Gelukkig, ik mag blijven.
Herontdekt
Mijn lover staat dus ook regelmatig in de potten en pannen te roeren. Hij heeft geen keus. Dat blijkt wel. Eén van de gerechtjes die hij regelmatig maakte waren deze kippendijen gevuld en bedekt met een laagje zwarte olijven uit een kookboek van Amber Albarda. Omdat ik wat gezonder wilde eten, bladerde ik dat boek weer eens door en herontdekte het recept. Nu maakte ik het zelf en veranderde het één en ander aan, om er wat meer mijn eigen gerecht van te maken.
Dat bleek een succes. Ik maakte een tapenade van zwarte olijven, knoflook, Pecorino, pijnboompitten, platte peterselie en oregano. Dat smeerde ik op de kippendijen. Daarna de oven in en niet veel later, eten maar. Lekker met een pasta pesto en een groene salade.
Gevulde kip met zwarte olijventapenade
Voor 2 tot 4 personen
Dit zit erin:
- 100 gram zwarte olijven
- 3 tenen knoflook
- 30 gram Pecorino, geraspt
- 30 gram pijnboompitten
- 5 takjes platte peterselie, enkel de blaadjes
- 5 takjes oregano, enkel de blaadjes
- 4 kippendijen, zonder bot
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Keukenmachine
- Ovenschaal
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Doe de afgekoelde pijnboompitten, samen met de zwarte olijven, knoflook, Pecorino, platte peterselie en oregano in de keukenmachine en draai er een tapenade van.
- Maak met een scherp mes inkepingen in de kippendijen. Les de kippendijen in een ovenschaal. Wrijf hier de zwarte olijventapenade in. Wat er niet in past, verdeel je over de kippendijen. Verdeel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout.
- Zet zo’n 15 tot 20 minuten in de oven. Haal de gevulde kip met zwarte olijventapenade uit de oven en serveer met een groene salade.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie