Soms moet je het niet ingewikkelder maken dan nodig. Deze sinaasappel met hazelnoten en kaneel is een super lekker en gezond tussendoortje. Ik deel met je je hoe ik het maak, eigenlijk te makkelijk voor woorden en vertel je over wat ik als kind nou eigenlijk van fruit vond.
Zoet en melig appeltje
Als kind vond ik echt alle soorten fruit vies. Het enige wat er nog wel in ging, was een aardbei of een zoet en melig, ja echt, appeltje. Wel geschild en in partjes. Zoete ananas, moest ik niets van hebben. Een sappige mango? Brr. Inmiddels is dat gelukkig wel veranderd. Eigenlijk vind ik al het fruit lekker op een banaan na. Nu ik bananenbrood heb ontdekt, blijven de rillingen over mijn rug lopen, als ik een banaan open. Gek hè? Wie weet, komt er ooit een moment, dat ik een banaantje uit mijn tas vis, als vier uur snack. Ik betwijfel het alleen.
Gedoe
Ondanks dat ik echt wel kan genieten van een stuk fruit, eet ik het veel te weinig. De enige reden is, dat ik het vaak te veel gedoe vind. Wat klinkt dat lui hè? Was ik nog maar dat kleine meisjes, wat haar stukjes fruit, gewassen en geschild voor haar snufferd kreeg. Nu zou ik het gewoon opeten, in plaats van mijn neus op te trekken. Op de markt sla ik vaak groots in wat fruit betreft. Sinaasappels, mandarijnen, appels, peren, kiwi’s. Het goede voornemen is dan om elke dag een fruitmoment in te lassen. Een beetje zoals op de peuterspeelzaal. Alleen ga ik na dat moment niet buiten spelen in de zandbak, maar weer gewoon aan het werk. Vandaag heb ik het zelfs op mijn to-do gezet: ‘fruitje.’ Het mocht nog niet baten.
Vers fruit
Je snapt dat ik dus regelmatig langs de fruitschaal loop en denk, ‘wat ruik ik toch?’ Al dat verse fruit ziet er super mooi uit, maar als het wat langer ligt… Nou ja, you get the point. In huize Little Spoon hebben we ook wel eens periodes, of eerlijke gezegd, hele korte periodes, dat ik ’s avonds na het eten bordjes fruit maak. Voor mij en voor mijn lover. Als ik dat doe is het vaak sinaasappel met kaneel. En dat is echt zo lekker. Wat ik dan ook altijd zeg, is dat ik dit eigenlijk elke dag moet doen. Op het moment dat ik het zeg weet ik al, dit idee is de volgende dag verdwenen.
Geen excuses
Van zo’n bord fruit als dit, sinaasappel met kaneel en grofgehakte hazelnoten kan ik echt genieten. Het is fris, kruidig dankzij de kaneel en ook nog een bite door de stukjes hazelnoot. En weet je, ik kan er nog een langer verhaal van maken, maar dat doe ik niet. Nu even geen excuses meer van het is zoveel werk om de sinaasappel te schillen en ik heb geen zin om het in plakjes te snijden. Ik sprint nu naar de keuken om dit gezonde tussendoortje mezelf te maken. Heb ik die vitamines in ieder geval weer ben. Zo!
Gezond tussendoortje // Sinaasappel met kaneel en hazelnoten
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 3 sinaasappels, geschild en in plakken
- Handje hazelnoten, grof gehakt
- Kaneel naar smaak
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Leg de plakken sinaasappel op 2 bordjes.
- Verdeel de hazelnoten erover en breng op smaak met kaneel.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie