Weet je wat nou nooit verveelt? Een salade met geitenkaas. Je kunt zoveel variaties bedenken als je maar wilt. Deze met gekleurde bietjes en bloedsinaasappel is mijn nieuwe favoriet. Ik vertel je vandaag ook over de masterclass storytelling die ik volgde en laat je direct de foto’s zien die ik op deze dag maakte. Laat je me weten wat je ervan vindt?
Kampioen
Hier spreekt een kampioen. Een kampioen in te laat komen weliswaar. Het is niet iets om trots op te zijn. Maak je geen illusies, dat ben ik ook helemaal niet. Het is vooral een nare eigenschap. Voor mezelf en voor anderen. Afgelopen zaterdag had ik een toffe masterclass Storytelling, gegeven voor Marleen en Marianne. Hoe vertel je een verhaal me je foto’s? Beelden die bij elkaar passen en bij het recept wat je deelt? Hoe het verhaal van Stef die altijd te laat komt in beeld eruit ziet weet ik nu wel en dat is verre van charmant. Daarom besloot ik korte metten te maken met deze gewoonte, niet te snoozen, geen getreuzel, gewoon zoals iedereen dat doet. Althans de personen die graag op tijd zijn. Mijn lover bijvoorbeeld. Het lukte allemaal heel goed en wat voelde het fijn. Op het gemakje reed ik naar Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens en arriveerde zelf te vroeg. Wauw. Dit is nieuw voor mij.
Geitenboerderij
Wat een toffe locatie! Midden op het platteland en met een beetje fantasie ook zo mooi groen. Half maart hè? Vandaar dat je die groene blaadjes er zelf bij moet verzinnen. Naast de hoeve ligt een geitenboerderij. Geertjes Hoeve is zo’n plek waar ik het liefst elk weekend rond huppel. Even kroelen met de geitjes, koffie drinken en daarna een hele lading kaas en ander lekkers inslaan voor thuis. Op zich kan dat natuurlijk ook vanaf Zeeland, maar ik ga op zoek naar een alternatief in de buurt. Net wat handiger.
Nog even terug naar de masterclass. Na een korte uitleg over storytellig en waarom dit nu zo leuk en belangrijk is, kon ik alsnog met die geitjes knuffelen en rond kijken. Niet alleen dat, ook maakte ik foto’s die mooie passen bij deze lekkere salade met geitenkaas. Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden?
Helemaal Little Spoon
Weet je, ik ben best tevreden met mijn foto’s, maar soms is het tijd om je te ontwikkelen. Nieuwe dingen leren en even weg uit vertrouwde. Als ik naar de foto’s kijk is dat aan de ene kant gelukt en aan de andere kant is dit ook echt nog helemaal Little Spoon. Dat was ook precies wat ik wilde. De komende tijd sta ik meer op pad om mooie foto’s te maken. Wanneer en hoe vaak je dit terug ziet op de blog is zowel voor jullie als voor mij nog de vraag ;-) Hopelijk zo snel en zo vaak mogelijk.
De kleuren van de salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel maken me zo blij. En de smaken, die ook. De salade maakte ik tijdens de masterclass en is wel echt een blijver. Kies verschillende kleuren biet. Dat is net wat leuker dan de traditionele rode variant. Zorg wel dat je de rauwe biet heel dun snijd, bijvoorbeeld met de mandoline of je keukenmachine. Het plakje is anders te hard. Toch zonde als je er niet doorheen komt.
Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 100 gram gemengde sla
- 1 bloedsinaasappel, geschild en in plakken
- 2 bietjes, in dunne plakken (gebruik hiervoor de keukenmachine of de mandoline)
- 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
- Handje gemende noten, grofgehakt
- Kiemen ter garnering.
- De lekkerst olijfolie die je hebt
- Citroensap naar smaak
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Keukenmachine of mandoline
- 2 borden
Zo maak je het:
- Verdeel de salade over 2 borden. Leg hier plakjes biet en bloedsinaasappel op.
- Verkruimel de geitenkaas erover en strooi de gemende op de salade.
- Maak de salade aan met olijfolie en citroensap. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Garneer met kiemen.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie