Deze aardappelsalade met gerookte forel en dragon is fris en licht. De forel is vrij vet en de dressing een beetje zuur. Heerlijk in combinatie met de dragon, die iets weg heeft van anijs. Scroll snel naar beneden voor het recept.
Aardappel
Als je met iets kunt variëren en er elke keer weer iets anders van kunt maken, dan is het wel aardappelsalade. Op Little Spoon deelde ik al verschillende soorten. Eén met spekjes en crème fraîche, een aardappelsalade met gerookte zalm, dille en zeekraal en een exemplaar met witte asperges en lamsoor. Vandaag komt daar deze met forel en dragon bij. De basis is altijd hetzelfde. Want ja, zonder aardappel geen aardappelsalade natuurlijk. Door de verschillende soorten aardappel en steeds weer andere toevoegingen, zet je toch iedere keer iets compleet nieuws op tafel.
Kartoffelsalat
Vroeger dacht ik bij aardappelsalade altijd aan de Duitse kartoffelsalat, die druipt van de mayonaise. Nu lijkt me dat zelf gemaakt eigenlijk best heel lekker, maar zo’n bak uit de supermarkt, mwoh, nee daar heb ik echt helemaal niets mee. Toen ik als tiener in de horeca werkte, leefde ik er op. Vaak was er geen tijd om een fatsoenlijke lunch te maken, dus schepte ik wat van het saladebuffet. Ik dacht zelfs heel gezond bezig te zijn. Nu weet ik wel beter.
Agrimarkt
Deze aardappelsalade met forel en dragon maakte ik voor de Paasfolder van Agrimarkt. Op mijn verjaardag konden mijn lieve vrienden er al van proeven en zij vonden het allemaal super lekker. Je kunt trouwens voorgeschilde krieltjes kiezen of zelf schillen. Hoewel dat laatste mijn voorkeur heeft, is het eerste makkelijker en sneller. Het is helemaal aan jou. Om de salade. die je op de foto ziet, te maken, schilde ik twee kilo krieltjes. De eerste kilo werd namelijk een beetje donker na het koken. Dat zag er niet uit ;-).
Mijn tip is trouwens om de net gekookte aardappels alvast aan te maken met de dressing. Laat afkoelen en voeg net voor je eet, de verse kruiden en vis toe. Perfect als bijgerecht tijdens een diner, maar ook fantastisch bij de brunch of lunch.
Aardappelsalade met forel en dragon
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 1 kg voorgekookte krieltjes
- 130 gr gerookte forel, in stukken
- 15 gr dragon fijngehakt
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Pan
- Schaal
Zo maak je het:
- Kook de krieltjes met zout in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
- Doe de krieltjes in een grote schaal. Voeg de witte wijnazijn en olijfolie toe. Meng goed. Laat de aardappelsalade afkoelen.
- Voeg net voor je de salade serveert de gerookte forel en dragon toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie