Zelf eiersalade maken is super simpel en ook nog eens heel lekker. Zeker als je er dan nog wat knapperige Parmaham over verdeeld. Lees snel verder voor het recept.
Katerige zondagen
Als kind was ik dol op salades. En dan niet die met veel groenvoer maar salades die je op je brood eet. Het liefste at ik het elke dag op een bammetje of op een toastje. Ook als twintiger at ik dit graag. Ik herinner me witte bolletjes met zalmsalade op katerige zondagen. Feestdagen en een ontbijttafel vol met uiteraard ook tonijnsalade en borrels met krabsalade op een toastje, je weet wel zo’n snackcupje. Ik heb er nog steeds een zwak voor. Liever gemaakt door de slager dan een bakje uit de supermarkt. Alhoewel eiersalade van een willekeurig merk stiekem wel een ultieme guilty pleasure is. Als het ergens op tafel staat, kan ik het niet laten om van te eten. Lees: om me er mee vol te proppen. Ik ben niet zo bescheiden.
Super simpel
Het leek me wel een goed idee om nu eens zelf eiersalade te maken. Nu lijkt het net alsof dit de eerste keer is. Dat is niet het geval. Ik kook regelmatig eitjes hard, die ik prak met wat mayo, mosterd en bijvoorbeeld kerrie. Meestal eet ik het zo, zonder brood. Het is super simpel en echt heel lekker. Voor de Agrimarkt maakte ik deze variant met knapperige Parmaham. Deze eiersalade is net even anders dan anders. Nadat je de salade op je broodje of toastje hebt gesmeerd, garneer je met knapperig gebakken Parmaham. De zoute ham past perfect bij de eiersalade die zo zacht van smaak is.
Eiersalade met knapperige Parmaham
Voor 1 bakje eiersalade
Dit zit erin:
- 75 gr Parmaham
- 4 eieren
- 2 tot 4 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- Kneepjes citroensap
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Bakblik met bakpapier
- Steelpan
- Kom + vork
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de plakken Parmaham op, zet in de oven. Haal de ham er na 10 minuten uit. De plakken komen wat taai uit de oven, maar eenmaal afgekoeld worden ze vanzelf knapperig.
- Kook ondertussen de eieren in 10 minuten hard. Laat goed schrikken en daarna volledig afkoelen.
- Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Schep de mayonaise, mosterd en citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de Parmaham fijn en serveer in een schaaltje naast de eiersalade. Besmeer een stuk brood met de salade en garneer met de knapperige Parmaham.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie