Deze romige doperwtensoep met feta en munt doet me denken aan het voorjaar. Een tikkeltje zoet, licht en fris. Combineer het met feta en munt. Aanrader! Lees snel verder voor het recept.
Toen ik achter mijn laptop kroop, om een verhaal bij het recept voor deze lentesoep met doperwtjes en feta te schrijven, was de eerste gedachte die in me op kwam hoe ik als kind erwten at. Het heeft vrij weinig met dit recept te maken, maar ik vond het toch het delen waard. Je kent die potten waarschijnlijk wel. Worteltjes gecombineerd met erwtjes. Kleine zachte bruine balletjes, die in niets meer lijken op de groene en knapperige groente.
Papzacht
Ook de wortels zijn papzacht. Ideaal als je geen tanden hebt. Ik houd er van om toch wel op iets te knauwen. Maar goed. Als kind at ik het wel. Bij de friet bijvoorbeeld. Ik moest ook wat groente binnenkrijgen en dat was dan in deze vorm. Dat hoorde. Vraag me niet waarom. Het was gewoon zo. Ik gruwelde er natuurlijk van. Zoals ongeveer van alles wat groen en gezond was. Tenzij er kaas over zat. Dan lustte ik het ineens wel. In principe is dat laatste niet veranderd. Met kaas is ALLES lekkerder.
Levendige herinnering
In mijn toch al levendige herinneringen zie ik me zelf als jong meisje zitten. Ik opereerde mijn kroket. Ik sneed het kontje eraf, haalde de ragoutvulling eruit en maakte die lekker op smaak. Veel mayonaise en ook een paar fijngeprakte erwtjes. Daarna alles weer terug in het krokante omhulsel en smullen maar. Tja, je leest, het zat er toen al in. Ik ga het dit weekend eens namaken. Het recept deel ik met jullie. Nou bah, nee hoor. Ik wil jullie natuurlijk niet wegjagen.
Voorjaar
Terug naar de soep. Hopelijk houd ik jullie aandacht nog even vast. Dit soepje proeft naar voorjaar. Of seizoenen een smaak hebben, mwoh ik betwijfel het. Toch vond ik dit een mooie omschrijving. Ik voeg feta toe aan de zoete groente. Dat combineert mooi. Wat stukjes uitgebakken spekjes is ook heerlijk.
Romige doperwtensoep met feta en munt
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 5 takjes munt, grof gehakt + enkele muntblaadjes ter garnering
- 400 gr Bonduelle tuinerwtjes, diepvries
- 750 ml kippenbouillon
- 2 el crème fraîche
- 30 gr feta, verbrokkeld
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Soeppan
- Staafmixer of blender
Zo maak je het:
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de knoflook en munt toe en bak nog eens 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de bouillon erbij en voeg de erwtjes toe. Kook het geheel 10 tot 12 minuten.
- Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe en pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Proef of de soep nog wat peper of zout nodig heeft.
- Schep de doperwtensoep in een kom. Garneer met verbrokkelde feta, blaadjes munt en een paar druppels olijfolie.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Malou | Blonde Blossom zegt
Hmmmmm wat lekker zeg! Ik at wel altijd verse doperwten (thank God) en ik vond ze vaak wel lekker. Maar deze combinatie met munt en feta lijkt me echt geweldig. Ik ga het even opslaan! Malou x