Daar is ie dan. Het allereerste paasrecept van 2017. Ik dacht, laat ik direct goed beginnen en deze trifle met paaseitjes en koekkruimels delen. Neem een hap en snap waarom. Omdat te kunnen doen, moet je het recept natuurlijk wel even maken. Hoe je dat doet, lees je even verderop.
Droombaan
‘Wat een droombaan heb jij,’ zei laatst iemand tegen mij, nadat ik op Instagram een kleine glimp deelde van alle recepten die ik voor Agrimarkt had ontwikkeld. Ik dacht er over na en realiseerde, me dat ze echt gelijk had. Stom hè? Dat je je zoiets niet altijd en elk moment van de dag beseft. Ik zeg je eerlijk, ik loop niet rond met continu de gedachte in mijn hoofd van, ‘wat heb ik toch een fantastisch leven,’ of ‘wat heb ik het toch enorm goed voor elkaar.’ Haar opmerking zette me wel aan het denken.
Eigen bedrijf
Aan de ene kant is het voor mij zo gewoon, dat mijn foodblog mijn werk is. Als je mij drie jaar geleden had verteld dat ik een eigen bedrijf zou hebben, had ik je uitgelachen. ‘Ik ga NOOIT voor mezelf werken,’ riep ik heel stellig, zoals ik dat zo goed kan. En als je me dan zou zeggen dat ik met dat eigen bedrijf recepten ging ontwikkelen, om zo mijn geld te verdienen, had ik je niet geloofd. Zelfs niet gedacht dat dit ooit, maar dan ook ooit, een mogelijkheid was. In die periode zat ik ook even niet zo lekker in mijn vel. Dat is luchtiger gezegd, dan het is. Aan het einde van april 2014 was ik burn-out. Ziek, moe, ontevreden met mijn werk, opgebrand. Ik heb er al vaker over verteld. Gelukkig gaat het na al die jaren een stuk beter en heb ik veel over mezelf geleerd.
Moment van bezinning
Hoewel ik het soms best moeilijk maak voor mezelf, met die eeuwig te hoog liggende lat, onzekere momenten en opkomende twijfels of ik het wel goed doe, is dit even een moment van bezinning. Ik mag trots zijn en blij met wat ik in mijn eentje voor elkaar heb gebokst. Projecten zoals ik bijvoorbeeld doe voor Agrimarkt, zijn de kers op de taart. Of het paaseitje op de trifle. Het is maar net hoe je het bekijkt ;-). Dit toetje, of zoete tussendoortje is zo lekker. Romige mascarpone, knapperige koekjes, chocolade en frisse framboosjes. Perfection in a glass, I must say. Oh ja en ook nog eens zo gemaakt. Hoe fijn is dat?
Trifle met paaseitjes en koek
Voor 4 grote of 6 kleine trifles
Dit zit erin:
- 125 gr mascarpone
- 500 ml slagroom, ongeklopt en ongezoet
- 4 el vanillesuiker
- 6 jodenkoeken, fijngehakt
- 6 el frambozenjam
- 18 paaseitjes, waarvan 12 grof gehakt en 6 nog heel voor de garnering
- 1 doosje verse frambozen
Dit heb je nodig:
- Mixer of garde
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Klop de slagroom met de mixer of met de hand. Voeg, als de room steviger is, de vanillesuiker toe. Als de slagroom goed stijf is, schep je de mascarpone erdoor.
- Doe eerst wat koekkruimels op de bodem van een glas of glazen potje. Schep er 1 a 2 eetlepels van het slagroommengsel op.
- Verdeel er nu een laagje frambozenjam over, vervolgens fijngehakte paaseitjes en weer koekkruimels.
- Eindig met het slagroommengsel en garneer met verse frambozen, paaseitjes en koekkruimels. Doe dit bij alle trifles en tot alle ingrediënten op zijn.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie