Is het tijd voor een verwenontbijt? Voor jezelf of iemand die je heel lief vindt? Maak dan deze wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker. Lees snel verder voor het recept.
Vooronderzoek
Deze wentelteefjes achtervolgen me al sinds januari. Ik ging met mijn lover een nachtje naar Rotterdam. Uiteraard deed ik uitgebreid research en een gedegen vooronderzoek, om uit te pluizen waar we allemaal gingen eten. Je zal maar wat missen. Nu was dit wel puur een privé tripje. Dat betekende, geen grote camera mee en geen restaurants bezoeken met het idee er over te schrijven. Stiekem best heel lekker. Echt even vrij dus.
Deze dagen kon ik dat ook heel goed loslaten. Nu zeg ik je eerlijk, een x aantal alcoholische versnaperingen doen wonderen. We hopten van tent naar tent om lekker te eten en te drinken. Tegen de tijd dat het avond was, hadden we niet echt meer trek, dus cancelden we het restaurant waar ik gereserveerd had, om op dezelfde voet verder te gaan. Het werden tapas met G&T’s. Niets hoogstaands, maar prima.
Bertmans
Zo’n gezellige avond heeft wel als effect dat ik een ietwat hard hoofd had, toen ik mijn ogen opende in de ochtend. Een paar uur, een aantal flinke glazen water en een handje vol paracetamol – nee hoor, het waren er maar twee – gingen we op pad voor het ontbijt. Mijn plan was om naar Bertmans te gaan. Schijnbaar the place to be in Rotterdam om je dag te beginnen met de meest lekkere dingen. Pannenkoekjes, fantastisch uitziende granola en de wentelteefjes die ik op Instagram spotte. Gehuld in een laagje kokosbloesemsuiker en met plakjes gebakken appel.
Dagen lang verheugde ik me hier op. Tot het moment daar was. Vanaf ons hotel was toch wel vijfenveertig minuten met de metro. Ik overdrijf wat, maar zo voelde het. Te lang dus. Daar kwam ook nog eens bij dat die kater vroeg om hartig en kaas. Veel kaas die gesmolten was. We besloten Bertmans te skippen. Een dag later had ik spijt. Natuurlijk.
Desembrood
Een paar weken verder lunchte ik bij Roekoekoe en nam als toetje een wentelteefje. Ook met dat laagje suiker, maar zonder appeltje. Het smaakte FAN-TAS-TISCH. Uiteindelijk duurde het nog even voor ik ze thuis maakte. Ik had oud brood gespaard. Desembrood, want dat vind ik het lekkerste, wat al echt hard en niet meer eetbaar was. Ik trok de koelkast open, pakte de melk en zocht naar eieren. Shit. Op. Dan doe ik het wel zonder eitjes, dacht ik positief. Ik kan je vertellen, dat werkt dus niet. Het werd vies en leek in niets op de wentelteefjes waar ik zo naar verlangde. Daarom deed ik nog een poging toen ik wel eieren in huis had. Zie hier het resultaat. Super lekker als ontbijt!
Wentelteefjes met gebakken appel en kaneelsuiker
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 250 ml melk
- 1 ei
- Snuf zout
- 8 stevige boterhammen, ik kies voor dikke plakken zuurdesembrood
- Roomboter
- 2 appels, in circa 8 stukken
- Kokosbloesemsuiker
Dit heb je nodig:
- Koekenpan
- Schaal
Zo maak je het:
- Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak hierin de plakjes appel tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Haal uit de pan en zet weg tot je de wentelteefjes serveert.
- Schenk de melk in een schaal en meng met de eieren. Smelt ondertussen weer een klontje roomboter in een koekenpan.
- Haal de sneetjes brood door het de melk. Laat even uitdruppelen en leg ze in de pan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten zo’n 3 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal tot al het brood gebakken is.
- Haal hier de net gebakken wentelteefjes door de kokosbloesemsuiker.
- Leg de gebakken boterhammen op een bord en verdeel er circa 3 plakjes appel over.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie