Wie jarig is viert feest. Zo dachten Martijn en Michelle van De Gouden Bock ook. Hun restaurant bestaat dit jaar vijftien jaar. Om dat te vieren, stelden zij een menukaart samen, met 15 favoriete gerechtjes van de afgelopen 15 jaar. Dit was zo’n succes in april, dat ze er gewoon nog even mee doorgaan. De geluksvogel als ik ben mocht komen proeven. Je snapt, daar zeg ik geen nee tegen. Zelfs volmondig ja.
FOMO
Kiezen is niet mijn sterkste kant. Het zal te maken hebben met FOMO. The Fear of Missing Out. Blijkbaar een generatieding van de Millennials, waar ik toe behoor. Gelukkig is de menukaart van De Gouden Bock daar heel goed op ingericht. Vijftien kleine gerechten van formaat tussengerecht. Die je in de meest ideale situatie deelt met je tafelgenoot. Gelukkig is mijn lover daar heel makkelijk in. We kiezen allebei in totaal drie gerechten die we samen proeven. Oké, eerlijkheid gebied te zeggen dat ik degene ben, die kiest. ‘Kies jij maar schat.’ Misschien herken je dit soort momenten wel. Ik laat het me geen twee keer zeggen.
Witte rioja
We drinken een witte rioja van het Spaanse wijnhuis Muga. Volgens mij heb ik wel tien (of honderd?) keer gezegd wat een fantastische wijn ik het vond. Drie maanden houtrijping, verder veel fruit en een beetje bloemig. Een perfecte begeleider van al het lekkers wat we proefden.
Op de menukaart zijn de gerechten onder verdeeld in koud, lauwwarm en warm. We beginnen bij het begin. Bovenaan de kaart en met koude gerechten. Dit hoeft trouwens niet. Kies en doe gewoon waar je je fijn bij voelt. We gaan voor steak tartare. Ik denk dat dit wel één van mijn lievelingen is. Nog nooit zelf gemaakt, maar als het in een restaurant op de kaart staat bestel ik het altijd. De steak tartare komt met een gepocheerd eitje en piccalilly. Het smaakt geweldig. Net als de toast met gerookte zalm. Ook hier zit een gepocheerd eitje bij. De mosterddressing heeft iets weg van bearnaisesaus. Laat ik daar nou fan van zijn. Ons derde gerechtje is sashimi van zeebaars met sojasaus, gember en wasabi. De vis is super zacht van smaak. Heerlijk.
Oosterscheldekreeft
Onze tweede gang bestaat uit twee lauwwarme en een warm gerecht. Een taco gevuld met Oosterscheldekreeft, avocado en koriander. Wauw wat een lekker combi. De taco is crispy en dat combineert perfect bij de malse en zachte Oosterscheldekreeft. Nog tot half juli loopt het seizoen van de kreeft uit Zeeuwse wateren. Ook gaan we voor schelpjes uit de Noordzee. De kokkels, mijn favoriet en de scheermessen zijn op smaak gebracht met knoflook en rode peper. Als laatste genieten we van Zeeuws lam met ras el hanout en knapperige voorjaarsgroente.
Zoetekauw
Een diner is niet compleet zonder toetje. Hoewel ik niet een hele grote zoetekauw ben, gaat zo’n citroentaartje er echt wel in. En oké toch ook de chocolade madeleine. Stiekem misschien toch wel een liefhebber van zoet? Ach het maakt niet uit. Wat wel belangrijk is, is dat alle gerechtjes heerlijk smaakten. Wil je bijzonder eten en de fantastische witte Rioja proeven? Ga dan naar De Gouden Bock! Meer lezen over dit Middelburgse restaurant? Klik dan hier.
De Gouden Bock
Damplein 17
Middelburg
www.degoudenbock.nl
De gerechtjes op de jubileum menukaart kosten 12 euro per stuk.
Ben jij al bij De Gouden Bock geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie