Deze avocado gevuld met Hollandse garnalen doet me denken aan vroeger. Ik vertel je er over en deel dit super simpele recept met je. Lekker als voorgerecht of lichte lunch.
Geschiedenis
Ik weet nog de keer dat ik voor het eerst avocado at. Ik gok zo’n vijfentwintig jaar geleden. Je vraagt je misschien af waarom ik dit onthoud? Tja, zo gaat dat nou eenmaal als de herinnering iets met eten te maken heeft. Dit soort geschiedenis blijft makkelijk plakken. Als je me vraagt naar de Slag van Waterloo, kan ik je er niets over vertellen. Dat doet er ook niet toe. Daar heb ik Google voor ;-). De zoekmachine kan ik niets vragen over mijn eigen historie, dus ik ben al lang blij dat dit allemaal geregistreerd staat in mijn geheugen.
Tig gangen
Terug naar de avocado. Het was kerst en we aten bij De Vergeten Balk in Vlissingen. Voor mijn gevoel was het een mega chique restaurant met bijzondere gerechten. Op dezelfde plek zit nu Brasserie Jong. Eén van mijn huidige favorieten. Ik weet zelfs nog dat we op de vide zaten, aan een tafel bij de balustrade, met zicht op de rest van de zaak. It’s all in the details. Op het menu stonden tig gangen. Daar maak je me nu blij mee, maar als klein kind ook. De gerechten waren wel wat aangepast. De spoom met champagne mocht ik bijvoorbeeld niet drinken. Belachelijk natuurlijk. Hier was ik het meest nieuwsgierig naar. Dat begrijp je wel.
Avocado
Voor mijn neus kreeg ik een avocado gevuld met Hollandse garnalen. Ik vond het direct lekker. Volgens mij was deze vrucht destijds nog niet zo bekend. We aten in ieder geval geen avocado toast en de avocadoresto’s bestonden ook niet. De avocado was uitgehold, de vulling in blokjes gesneden, gemengd met Hollandse garnalen en weer terug gedaan in de schil. De precieze ingrediënten weet ik niet meer. Stom hè? Ik had destijds nog geen mobile telefoon met een Wunderlist app waarin ik alles noteerde.
Garnalencocktail
Avocado en Hollandse garnalen hadden de hoofdrol. Vorige week kwam deze herinnering ineens weer bovendrijven. Daarom besloot ik direct inkopen te doen en ermee aan de slag te gaan. Ik voegde nog wat limoensap en koriander toe. Bovenop een klodder mayo, aangemaakt met limoensap. Gewoon omdat ik daar dol op ben en me het in de verte weer doet denken aan een garnalencocktail. Wat stiekem mijn all time favorite voorgerecht is. Skip de mayo gewoon als je er een iets minder vet hapje van wilt maken. Maakt dat je niets uit? Dan adviseer ik je gewoon mijn recept aan te houden.
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar jullie eetherinneringen van vroeger. Wil je het met me delen? Laat het hieronder in de comments weten!
Avocado gevuld met Hollandse garnalen
Voor 2 tot 4 personen
Dit zit erin:
- 2 avocado’s
- 100 gr Hollandse garnalen
- 1 limoen, enkel het sap
- Paar takjes koriander, de blaadjes fijngehakt
- 2 flinke el mayonaise
- Peper en zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + Mes
- 2 kommen
Zo maak je het:
- Halveer de avocado’s. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Zorg dat de schil heel blijft en het meest groene randje in de schil.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit in een kom met de Hollandse garnalen en het grootste gedeelte van de limoensap. Voeg de koriander toe en breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een kom de mayonaise met de rest van het limoensap.
- Vul nu de uitgeholde avocado’s met het garnalen mengsel en schep er een klodder mayonaise op.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie