Een hele forel van de grill is zo lekker. Je vult het visje met citroen en groene kruiden. Even op de grill en daarna genieten maar. Vandaag vertel ik je erover en deel ik het recept.
Drempel
Ik kan me best voorstellen dat je wellicht niet eerder een hele vis hebt klaargemaakt. Of misschien spreek ik nu alleen voor mezelf, want dit geldt zeker voor mij. Vis vind ik heerlijk. Een hele vis is toch wel favoriet. Op een zomerse dag, of op een terras in een warm land. Een hele dorade of makreel, die je helemaal leeg pluist. Ultiem vakantiegevoel voor mij. Toch maakte ik het nog nooit zelf, zo’n vis van de grill. Er was een soort drempel. Zo stom eigenlijk want met een voorbereiding van slechts een paar minuten en een kwartier grilltijd is het eigenlijk een fluitje van een cent. Het ziet er ook nog eens enorm indrukwekkend uit. En lekker dat het is.
Sardientjes
Vorig jaar op vakantie in Portugal aten we bijna alleen maar vis. En dan vooral hele exemplaren. Zelf bakten we ook sardientjes op de barbecue. Ik nam me voor om dat thuis in Nederland ook te doen. Het bleef bij een voornemen, tot nu. Voor Agrimarkt ging ik aan de slag met lekkers voor op de barbecue. Dit was mijn kans. Ik besloot ook voor een forel van de grill te gaan. Fantastisch qua smaak. Echt hoor. Omdat het zo’n succes was, grilde ik de week erna een makreel in de oven. Dat recept deel ik nog met jullie.
Groene kruiden
Ik vul de forel met groene kruiden. Ik koos dille en tijm, maar doe vooral wat je zelf lekker vindt. Wat plakken citroen ertussen en op smaak brengen met peper en grof zeezout. Grill dan direct ook even wat witte asperges. Is je maal helemaal compleet.
Hele forel van de grill
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 4 hele forellen
- 1 citroen, in dunne plakken
- Bosje tijm
- Bosje dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Visklem
Zo maak je het:
- Dep de forellen droog en besmeer de binnen- en buitenkant in met olijfolie.
- Vul de vissen met citroen, dille en tijm. Breng de buitenkant op smaak met peper en zout.
- Klem iedere forel in een visklem en gril circa 7 minuten aan iedere kant op indirect vuur.
- Tegen de tijd dat de forel gaar is, is het vel krokant. Dit kun je ook eten. Liever enkel de binnenkant? Verwijder dan het vel als de vis op je bord ligt.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Demi | StudioKOOK zegt
Ik ben een echte visliefhebber, dus dit gerecht gaat er wel in!