Deze rabarber crumble muffins zijn super lekker. De knapperige topping bovenop met kaneel maakt ze niet wat specialer. Vandaag deel ik het recept en vertel ik over projecten, waar ik extra trots op ben.
Droom
Mijn werk is leuk. Heel leuk zelfs. De hele dag met eten bezig zijn, proeven, foto’s maken, er over vertellen en de recepten met jullie delen. Eigenlijk wel een droom die uitkomt. Soms zijn er dan van die projecten waar je nog een beetje extra trots op bent. Dat heb ik met Agrimarkt. Ik mocht al voor hen alle Kerst- en Paasrecepten ontwikkelen. En nu is het met Pinksteren weer raak. Geprint en wel in een folder. Iets tastbaars van papier.
Ik kan er in bladeren en het bekijken. In deze online wereld is dat toch wel echt heel bijzonder. Ik kan niet anders dan de folder met mijn recepten flink glimlachend bekijken. Zo tof en zo’n eer dat ik als Zeeuwse foodblogger met een Zeeuwse supermarkt samenwerk.
Picknicken
In de laatste folder stond o.a. picknicken centraal. En omdat het bijna zomer is en de rabarber nog even in het seizoen is, besloot ik om een recept te bedenken met deze rode en frisse groente. Het werden muffins met een crumble topping en kaneel. Flinke units die je niet zonder kruimelen eet. Maar ach, wat geeft het. Servet of bord eronder. Of je veegt de kruimels op de grond voor de hond. In mijn geval voor poes Katootje. Ze is dol op muffins en havermout. Gek beestje.
Crumble
Deze rabarber crumble muffins zijn snel en makkelijk te maken. Eigenlijk doe je iedereen wel een plezier met dit zoete lekkernij. Bijvoorbeeld om mee te nemen tijdens je zomerse picknick. De crumble topping maakt deze cakejes net iets specialer. Wil je er tijdens je picknick een kop koffie bij drinken? Neem die dan mee in een thermosfles.
Rabarber crumble muffins
Voor 12 muffins
Dit zit in de muffins:
- 375 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr witte basterdsuiker
- Snuf zout
- 100 gr roomboter, gesmolten en afgekoeld
- 250 ml melk
- 1 ei
- 200 gr rabarber, in dunne plakjes van circa 1 cm
- 50 gr kristalsuiker
- 2 el water
Dit zit in de crumble topping:
- 50 gr bloem
- 50 gr havermout
- 2 tl kaneel
- 50 gr roomboter, koud en in blokjes
- Snuf zout
Dit heb je nodig:
- Muffinblik met papieren vormpjes
- Beslagkom
- Kom
- Schaal
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
- Doe het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom en voeg de witte basterdsuiker en een snuf zout toe.
- Klop in een andere kom het ei, de melk en gesmolten boter.
- Mix de rabarberstukjes met de kristalsuiker en 2 eetlepels water in een schaal.
- Voeg nu het eimengsel bij het zelfrijzend bakmeel, meng goed en schep er vervolgens de rabarber door. Het is een stevig en tikkeltje klef beslag.
- Verdeel het beslag nu in gelijke hoeveelheden in de muffinvormpjes.
- Voor de crumble topping meng je de bloem, roomboter, havermout, kaneel en een snuf zout in een kom met je vingertoppen door elkaar. Tot er een soort broodkruim ontstaat.
- Bedek alle muffins royaal met een laag van de crumble topping. En druk het voorzichtig aan, zodat de crumble er niet vanaf valt.
- Bak circa 20 minuten en laat de rabarber crumble muffins 5 minuten afkoelen in het blik. Haal ze er daarna uit om verder te koelen op een koelrek.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie