Deze Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien is de perfecte afsluiter na een barbecue of een andere etentje op een warme dag. En vooruit ook als het niet zulk mooi weer is. Dit toetje is ook nog eens zo gemaakt. Hoe makkelijk wil je het hebben? Benieuwd? Lees snel verder.
Citroen
Soms hoef ik iets nog niet geproefd te hebben, om te weten dat het nu al mijn nieuwe lievelingstoetje is. Dat overkwam me met deze citroen Eton Mess. Vriendinnetje Loets appte me dat ze dit gegeten had. Slagroom gemengd met lemon curd, knapperige stukjes merengue en zoet rood fruit. Ik weet niet hoe jullie hier over denken, maar dit klinkt voor mij als de perfecte wereld. Zuur is wel één van mijn favoriete smaken. Vooral zuur van citroen. Samen met room en het zoete van het fruit. Love it.
Oneindig veel ideeën
Ik besloot om dit toetje niet op mijn oneindige lijstje te zetten, met gerechten die ik nog wil maken. Dan raakt het in de vergetelheid. Dat is nog wel eens mijn probleem. Ik wil zoveel uitproberen. Overal haal ik inspiratie vandaan en er zijn oneindig veel ideeën. Heel fijn natuurlijk, maar soms is dat ook lastig. Want wat maak je als eerste? De laatste tijd is mijn instelling om er niet teveel over na te denken en maar gewoon te doen. Anders word ik gek. En ik weet niet of ik Little Spoon HQ kan bemannen vanuit het gesticht.
De perfecte wereld
Deze Eton Mess smaakt ongetwijfeld in de winter ook heerlijk, maar in de zomer komen alle smaken het beste tot zijn recht. Een warme dag. De zon is net onder. Je hebt lekker gebarbecued en het is buiten nog warm. Ondanks al het lekkere eten, is er nog een klein plekje over voor een toetje. Iets fris. En ja, dat is dan deze Eton Mess. Simpel te maken en echt mega lekker. Of het echt een Eton Mess is, betwijfel ik. De stukjes merengue heb ik vervangen voor spritsen die ik fijn hak, een paar eetlepels lemon curd door de slagroom en knal rode zomer koninkjes erop. De perfecte wereld, wat mij betreft.
Zomerse Eton Mess met citroen en rood fruit
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 250 ml ongezoete en opgeklopte slagroom
- 2 el kristal suiker
- 4 flinke el lemon curd
- 2 spritsen, gehakt
- 16 aardbeien, in stukken
Dit heb je nodig:
- Mixer
- Schaal
Zo maak je het:
- Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf.
- Roer de lemon curd erdoor.
- Schep het citroen en slagroommengsel in 4 glazen of op 4 bordjes.
- Verdeel er stukjes sprits en aardbei overheen.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie