Zin om iets lekkers te bakken? Ga dan voor deze citroen yoghurtcake met aardbeien. Heel fris en toch zoet. De aardbeien maken het af. Al smaakt het ook prima met ander rood fruit. Vandaag deel ik het recept met je.
Experimenteren
Ik vind het altijd leuk om in het weekend te ontbijten met iets lekkers. Vooral de zondagochtend is een perfecte ochtend om wat te experimenteren. Vorig weekend was het weer zover. Eigenlijk was mijn plan om deze blauwe bessentaart te maken. Ik kwam blauwe bessen tegen in de vriezer, dus ja waarom niet? Toch besloot ik anders, aangezien een recept van je blog koken, geen experimenteren is of course.
Fristi
Toen ik die zondagochtend mijn ogen opende, was het ontbijt, het eerste waar ik aan dacht. Ik zag de koelkast voor me met Griekse yoghurt en aardbeien. Heel even schoot een baksel met aardbeien en yoghurt erin, door mijn gedachte. Maar dat liet ik voor wat het was. Bang dat het teveel naar Fristi zou smaken en jullie weten allemaal, dat ik daar echt een hekel aan heb. Zo niet, lees deze blog eens, dan is het direct duidelijk ;-). Het werd een citroen yoghurtcake. Lekker fris door de citroenschil en de aardbeien erop, in plaats van erdoor. Het is een bescheiden taartje qua formaat. Daarom schaam ik me er ook niet voor dat mijn lover en ik hem met z’n tweeën helemaal op hebben gegeten. In één dag tijd. Ieder de helft. Das wel zo eerlijk, vind je ook niet?
Citroen yoghurtcake met verse aardbeien
10 tot 12 stukjes
Dit zit erin:
- 2 eieren
- 225 gr witte basterdsuiker
- 225 gr Griekse yoghurt
- 1 vanillestokje, het merg
- Snuf zout
- 2 citroenen, enkel de schil geraspt
- 100 gr amandelmeel
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- Aardbeien naar smaak, in stukken
Dit heb je nodig:
- Beslagkom
- Springvorm ø 20 cm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de eieren en witte basterdsuiker met elkaar. Klop zo’n 5 minuten tot een mooie dikke massa.
- Meng in een andere kom de Griekse yoghurt, citroenschil, merg van het vanillestokje, en de snuf zout. Voeg nu de eieren bij het Griekse yoghurt mengsel.
- Klop het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder erdoor.
- Schep het beslag in de springvorm en zet 40 tot 45 minuten in de oven. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt.
- Laat de citroen yoghurtcake afkoelen en serveer met verse aardbeien.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
anna zegt
Wat een super leuk recept! Klein vraagje… zou je het amandelmeel ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld havermeel of gewoon meel?
Stefanie zegt
Dank je wel! Dat is geen probleem verwacht ik. Amandelmeel maakt de taart wel heel smeuïg. Dat is met jouw suggesties iets minder. Laat je weten of het gelukt is?