Aan de Westerschelde, onderaan de dijk in Terneuzen, vind je Foodjutters. Een pop-up food container waar je lekkere happen met Zeeuwse roots proeft en geniet van een prachtig uitzicht. Benieuwd? Lees snel verder.
Jachthaven
Net boven de met grasbegroeide dijk in Terneuzen, die de Zeeuws-Vlaamse stad scheidt van de Westerschelde, zie ik de visnetten al vrolijk wapperen. ‘Hier is het!’ roep ik. We beklimmen de dijk en recht voor ons verschijnt de uitgebouwde food container van Foodjutters, die dit jaar voor het eerst in de Jachthaven van Terneuzen staat. In deze pop-up eet je eenvoudige maar lekkere happen met Zeeuwse roots. Het ziet er echt tof uit. Ik kan niet anders zeggen. Het is stoer en een tikkeltje industrieel. Verroeste vaten die dienen statafel. Lange tafels en gezellige zitjes van out hout. Witte hoge stoelen waar je op klimt voor een nog beter uitzicht. Je weet wel, van die exemplaren waar de badmeester of strandwacht op zit. Zo kun je zelf eens ervaren hoe het is om een Baywatch babe of hunk te zijn. Ik liet mijn rode badbak overigens thuis. Het is maar dat je het weet.
Chill house
Op de achtergrond horen we een lekker muziekje. Ik ben geen kenner, maar ik noem het zomerse chill house. Het past in het plaatje van zon, zee en strand. Er zijn geen binnen plekjes, dat is handig om te weten voor de regenachtige dagen. Aangezien in Zeeland altijd de zon schijnt (disclaimer: niet altijd maar wel vaak) is dat geen probleem. Boven de tafels geen parasols of andere bescherming tegen de grote gele knoeperd, maar dunne latjes die het zonlicht enigszins tegenhouden. We fantaseren er direct op los. Dit is wel wat voor in onze eigen tuin.
Zeewiermayonaise
Op de menukaart staan Foodjutters culinaire vondsten. We proeven een frietje buikspek. De verse frietjes zijn goed gebakken. Knapperig en goudgeel. De presentatie is net wat anders dan anders. Daar word ik blij van. De friet ligt op – ja hoe noem ik het, ouderwets bruin kaftpapier is de beste omschrijving – met daar het Foodjutters logo op gestempeld. Als puber verafschuwde ik dat bruine papier en wilde ik alleen maar mijn boeken kaften met kleuren en schreeuwerige prints. Inmiddels is dat wel anders. Niet dat ik nu nog boeken kaft, maar je snapt me wel. De stoof van buikspel komt in een apart bakje en smaakt goed. En natuurlijk kies ik ook voor kibbeling. Licht gepekelde stukken kabeljauw met zeewiermayonaise. Allemaal vers bereid in de keuken van Foodjutters.
Limonade
We drinken een Cucumis limonade en Fritz cola. In de koelkast staan allerlei frisdranken met een bijzonder verhaal. Het smaakt prima hoor, maar toch hang ik hier even de zeur uit. Een glas koele witte wijn, een koud biertje of een G&T hadden het hele feest compleet gemaakt. Op de menukaart staan wel alcoholvrije biertjes. Ik ga verhaal halen bij mede-eigenaar Mark. Ze willen niets liever dan een drankje met alcohol verkopen in de pop-up, maar helaas zit dat er dit jaar niet meer in. Het is een vergunningskwestie. Zoals het er nu naar uitziet komt dit volgend jaar goed. Hebben we nu al iets om naar uit te kijken.
Het is een heerlijk plekje. Zo aan de Westerschelde voelt het aan alsof je ergens ver weg bent. Toch ben ik nog in mijn eigen Zeeland. Mijn advies? Ga er snel heen voor wat lekkers te eten en geniet van het prachtige uitzicht.
Foodjutters
Scheldeboulevard (net voor het gemeentehuis)
Terneuzen
Open: do-vrij-za-zo vanaf 11.00 uur
Ben jij al bij Foodjutters geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Geef een reactie