Tongstrelende zalm uit de oven, op een bedje van zacht gegaarde groene groente. De volle smaak van de vis gaat hand in hand met de frisse dressing in Aziatische stijl. Gember, limoen en rode peper voor een kleine kick. Benieuwd naar dit lekkere recept? Lees snel verder.
Azië
Smaken uit Azië blijven een verslavende werking hebben op mij. Koriander, limoen, rode peper, gember… er zijn periodes dat ik het dagelijks eet. Bij mijn ontbijt, door een sapje of bij het avondmaal. Ik kan daarom ook niet wachten om in het nieuwe jaar naar Thailand te gaan. Want heel eerlijk, Thais eten verveelt nooit. Pad Thai, curry met garnalen, saté van de grill, spicy soepen en nog meer lekkers. Precies tien jaar geleden gingen mijn lover en ik voor het eerst naar het land van de glimlach. We zeiden bij thuiskomt al tegen elkaar, dat we ooit terug wilden. En nu is het bijna zover.
Koken in Thailand
Het wordt geen avontuurlijke trip. De backpack blijft thuis en die verruil ik voor een koffer. Geen bonnefooi avontuur, maar zorgvuldig uitgekozen slaapplekken die al vast staan. In die tien jaar ben ik een stuk kritischer en kieskeuriger geworden. We betalen liever iets meer voor comfort en luxe dan dat we ergens voor een prikkie slapen. Wat een luxe hè? Deze keer heb ik ook geen planning en wensenlijstje gemaakt. We zien wel. Of nou ja, als ik één ding mag noemen, ik wil wel echt een kookworkshop volgen. Dat lijkt me fantastisch. Heb je een tip voor een toffe workshop op Koh Tao of Koh Samui? Laat het me vooral weten.
Deze zalm neemt je mee naar Azië. Het is een heel licht gerecht wat dankzij de dressing ook nog eens fris is. Ik maak er een hasselback aardappel bij, maar noodles kan natuurlijk ook.
Zalm uit de oven met een dressing van limoen, rode peper en gember op een bedje van spinazie, prei en venkel
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 1 venkel, in dunne repen
- 1 prei, in dunne plakken
- 200 gr spinazie
- 4 zalmfilets, zonder vel
- 2 cm gember, geraspt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode chili peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- Sap van 1 limoen
- 4 el olijfolie
- Peper en zout
- 4 takjes koriander, grof gehakt
- 2 radijsjes, in dunne plakken
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Wok
- Kom
- Ovenschaal
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de prei en venkel 5 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe. Haal de pan van het vuur als de spinazie een beetje is geslonken. Schep de groente in een ingevette ovenschaal en leg hier de zalmfilets op.
- Meng de gember, knoflook, rode peper, limoensap en olijfolie met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de zalmfilets.
- Zet de zalm 10-15 minuten in de oven of tot je de vis gaar genoeg vindt.
- Schep spinazie, venkel en prei op een bord en leg hier een zalmfilet op.
- Garneer de zalm uit de oven met plakjes radijs en koriander.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Geef een reactie