Vandaag deelt Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen het recept voor deze heerlijke chai kokos karamel chocolaatjes met je. De foto’s zorgen ervoor dat ik een chocolaatje uit het scherm wil pakken. Als ik terug kom uit Thailand ga ik ze dan zeker ook een keer zelf maken. Debbies blog is trouwens echt een aanrader als je dol bent op bakken en lekker eten. Mooie foto’s en origineel recepten.
Chocolade
Debbbie: “Chocolade… bij het woord alleen al loopt bij de meesten het water in de mond. Vaak hoor je mensen verzuchten: chocolade, hmmmm lekker! Tegenwoordig kun je wat dat betreft je lol op want er komen steeds meer bijzondere smaken bij die ook gewoon in de supermarkt te verkrijgen zijn. Wit, melk of puur, met of zonder nootjes, zelfs knettersuiker is te vinden in de meest lekkere repen. En toch bedacht ik mijn eigen ‘reep’: chai kokos karamel chocolaatjes.
Want ondanks het grote aanbod aan verschillende repen, is er vast wel een smaak die nog niet te verkrijgen is. Voor mij is dat een pure reep met kokos, karamel en chai tea. Die combinatie leek me echt heerlijk en dus ging ik zelf aan de slag. Het valt enorm mee, het is helemaal niet enorm ingewikkeld om dat zelf te maken. En het allerleukste is dat je erin kunt stoppen wat je zelf wilt. Maar maak eerst eens deze chai kokos karamel chocolaatjes. Ik beloof je, ze zijn verrukkelijk!”
Chai kokos karamel chocolaatjes
personen
Dit zit erin:
- 200 gram pure chocolade
- 1 zakje chai tea (de thee uit het zakje gehaald)
- geraspte kokos
- Stukjes karamelfudge in kleine stukjes of platte schijfjes (afhankelijk van je vorm)
Dit heb je nodig:
- Een siliconen ijsblokjesvorm of chocoladereepmal
- Hittebestendige kom
- Pan
Zo maak je het:
- Om een mooie glanzende reep te krijgen, ga je de chocolade tempereren. Ik doe dat altijd met de entmethode. Dat werkt het makkelijkst en is voor iedereen te doen. Smelt au bain-marie, ⅔ van de in stukjes gehakte chocolade.
- Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de pan en roer je er beetje bij beetje de rest van de chocolade door. Je voegt pas weer chocolade toe als de rest gesmolten is. Het kan zijn dat je niet alle chocolade nodig hebt. Als de chocolade mooi glanst is het klaar.
- Doe een laagje chocolade in de vormpjes. Schud even zodat de luchtbelletjes verdwijnen.
- Bestrooi met wat kokos, chai tea en wat stukjes karamelfudge. Zorg dat er nog wat chocolade te zien is anders hecht de bovenlaag niet.
- Bedek met een laagje chocolade en strijk het glad.
- Laat opstijven in de koelkast en haal ze voorzichtig uit de vorm.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie