Als je dol bent op pizza of een hartige taart, vind je deze flammkuchen vast ook lekker. Ik maak er, voor Agrimarkt, een frisse lente variant van, met crème fraiche, erwtjes, spekjes, ei en basilicum. Een gerecht wat perfect past bij je paasbrunch of als hapje bij de borrel.
Leven zonder
Jarenlang heb geleefd zonder hartige taarten, quiches, plaattaarten en flammkuchen. Ik had er geen besef van hoe lekker dit is. En vooral ook hoe makkelijk te maken. Kijk, zo’n leven zonder is te doen, maar ik ben blij dat ik inmiddels een paar jaar geleden deze wereld mocht betreden.
Oké een beetje dramatisch natuurlijk. Met stiekem een kern van waarheid, want zodra je iets nieuws ontdekt op culinair gebied staat dat bij mij gelijk aan nieuwe smaken en meer plezier in de keuken. Het is leuk om nieuwe dingen te proberen. Nu is het maken van een hartige taart of een flammkuchen, zoals deze helemaal niet zo spannend, maar wel echt mega lekker.
voorjaarstwist
Op vakantie in Frankrijk at ik regelmatig een traditionele flammkuchen. Met crème fraîche, ui en spekjes. Heerlijk hoor, maar omdat de lente en Pasen voor de deur staan, vond ik een voorjaarstwist wel zo gepast. Ik smeerde hartige taartdeeg in met crème fraîche en belegde hem met kort geblancheerde tuinerwtjes en spekjes. Ik brak er eitjes op en garneerde met basilicum. Het eindresultaat is een succes. Een stukje bij de borrel of met een salade als gerecht bij de lunch of brunch.
Lente flammkuchen met crème fraîche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 1 rol quichedeeg van Tante Fanny
- 150 ml crème fraîche
- 50 gr doperwtjes
- 150 gr spekjes
- 4 eieren
- Peper
- Zout
- Klein bosje basilicum, fijngehakt
Dit heb je nodig:
- Pan
- Bakblik
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Blancheer de erwtjes kort en spoel af onder de koude kraan.
- Leg het quichedeeg op een bakblik.
- Besmeer het deeg met de crème fraîche. Verdeel hierover de erwtjes en spekjes.
- Zet de flammkuchen 20 minuten in de oven. Haal eruit, breek de eitjes erop en breng op smaak met peper en zout. Zet nog eens 15 minuten in de oven
- Garneer met basilicum en snijd in punten.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Malou | Blonde Blossom zegt
Ohhh wat heerlijk! Helemaal lente-achtig inderdaad, superleuk gecombineerd ook met die tuinerwtjes en eitjes. Ik ga dit eens proberen te maken! Malou x
Stefanie zegt
Wat leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.