Een Dutch Baby is een ultiem verwenontbijt voor in het weekend. Ondanks de naam komt dit ontbijt niet uit Nederland, maar uit Amerika. Het is het beste te omschrijven als een hele luchtige pannenkoek uit de oven. Lekker met verse aardbeien en flinke schep slagroom.
pannenkoek meets zoete omelet
Toen ik voor het eerst een Dutch baby voorbij zag komen op Pinterest vroeg ik me direct af, waar dan de oorsprong lag van deze soort van pannenkoek meets zoete omelet. Jammer voor mij, maar het bleek helemaal niets met ons koude kikkerland te maken te hebben. Toch interesseerde het ontbijt me wel. Het ziet er super lekker en vooral feestelijk uit. Echt iets voor een zondagochtend. Of een andere ochtend zonder verplichtingen.
Smullen voor zoetekauwen
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Wat mij betreft is dit experiment wat ik deed voor Agrimarkt goed geslaagd. Vooral zoetekauwen, zoals mijn lover, smullen hiervan. Ook een liefhebber van hartige happen zoals ik, lust op z’n tijd best zo’n zoet ontbijt als dit. Varieer vooral met je lievelingsfruit of fruit uit het seizoen. Maak je dit ontbijt? Laat het me vooral even weten.
Dutch baby met verse aardbeien
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 90 gr roomboter
- 120 ml melk
- 50 gr bloem
- 3 eieren
- 1 el kristalsuiker
- 1 snuf zout
- 100 gr aardbeien, in de lengte gehalveerd
- Slagroom
Dit heb je nodig:
- Ovenbestendige koekenpan
- Beslagkom
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Doe de boter in een ovenbestendige koekenpan. Het liefste een pan met een dikke bodem. Zet in de oven.
- Meng de melk, eieren, bloem, zout en suiker met elkaar in een beslagkom.
- Zodra de boter is gesmolten schenk je het beslag in het midden van de koekenpan.
- Zet terug in de oven en bak 20 minuten. Houd de Dutch Baby wel in de gaten, want verbranden gaat snel.
- Draai de oven uit en laat de koekenpan er nog 5 minuten instaan.
- Haal de Dutch baby uit de oven. Als je direct uit de koekenpan serveert, schenk dan de overtollige boter eruit. Schep anders op een bord.
- Verdeel de aardbeien erover. Serveer met opgeklopte slagroom ernaast.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie