Deze frittata is een heerlijk brunch- of lunchgerecht. Fris dankzij de citroenrasp en de smaak van het voorjaar door het toevoegen van groene asperges. Maak er een kruidige rucolasalade naast en serveer zo of met vers brood.
Paniek
Ik zou me geen leven kunnen voorstellen zonder ei. Of nou ja, het kan natuurlijk wel. Alles kan in principe, maar willen liever niet. Als je eieren in huis hebt, maar ook uien, knoflook, pasta, tomaten en Parmezaanse kaas, kun je altijd een lekker ontbijt of goed avondmaal in elkaar flansen. Het verbaasd je dan vast ook niet dat deze ingrediënten altijd in mijn keuken liggen. Zodra er iets op is, word ik zenuwachtig, want je weet maar nooit. Straks kunnen we een week ons huis niet uit vanwege, wat dan ook en dan is er geen lekker eten. Paniek om niets, I know.
Groene asperges
Voor Agrimarkt maakte ik een heerlijke frisse frittata met ongeveer alle ingrediënten die ik standaard in huis heb. Dit is dus een perfect recept voor dagen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Of trek hebt in een lekkere lunch. In mijn fantasie picknick ik altijd met mooi weer dus dit is deze fritatta ook een perfecte voor. Ik gebruik nu groene asperges maar witte asperges kan ook, of een andere groente waar je zelf gek op bent.
Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade
personen
Dit zit erin:
- Klont roomboter
- Olijfolie
- 400 gr aardappelschijfjes, voorgekookt
- 100 gr groene aspergetips, uiteinde verwijderd en gehalveerd
- 4 grote of 5 kleine eieren
- 30 gr geraspte kaas
- ½ citroen, rasp
- Peper
- Zout
- 75 gr rucola
- Witte wijnazijn
Zo maak je het:
- Smelt een klont boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan.
- Bak de aardappelschijfjes enkele minuten, tot ze beginnen te kleuren.
- Klop de eieren los met peper, zout, citroenrasp en geraspte kaas.
- Schenk dit over de aardappelen en leg er de asperges in.
- Laat de frittata met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
- Maak de sla aan met olijfolie en witte wijnazijn
- Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie