Voor Purezza maakte ik deze alcoholvrije cocktail met sparkling water, rozensiroop, grapefruit en tijm. Mega lekker voor warme dagen, bij een babyshower of high tea. Vandaag deel ik het recept met je.
Rozensiroop
Als foodblogger heb ik het geluk dat ik af en toe leuke en vooral lekkere pakketjes thuis gestuurd krijgt. Vooral als het nieuwe producten zijn of iets bijzonders wat ik nooit eerder proefde ben ik blij. Anders natuurlijk ook, maar in de voorgaande gevallen, nog een beetje extra. Zo kreeg ik ooit eens rozensiroop thuis. Het zat in een tof blikje, dus de verpakking scoorde al punten. Maar de smaak, die nog veel belangrijker is, was ook top. Fris zoet en een beetje bloemig. Goh, verrassend wel ;-).
Na één keer proeven bleef het in de koelkast staan. Niet omdat ik het niet lekker vond, maar gewoon omdat ik het vergat. Tot mijn vriendin An kwam eten. Je moet weten dat onze etentjes altijd gepaard gaan met wijn. Veel wijn. Of andersoortige alcoholische versnaperingen. Alleen was dat een tijdje niet mogelijk omdat An zwanger was. Inmiddels is haar zoontje alweer 1 jaar en staan de flessen wijn gewoon weer op tafel.
alcoholvrije rozencocktail
Zij inspireerde me om een lekker drankje te maken wat zwangerproof was. Het werd de rozensiroop met sparkling water, wat rozemarijn en schijfjes citroen. En dit alles in een mooi glas, zodat het ook gewoon heel feestelijk is. Omdat ik voor Purezza allerlei bijzondere waters met een smaakje maakte en deel met jullie, leek het me wel wat om de alcoholvrije rozencocktail in een nieuw jasje te steken.
Vorige week deelde ik al een gin fizz met de sparkling water van Purezza en de week daarvoor ging ik voor still water met een smaakje. Nu dus deze limonade. Het leek me mooi om direct van de gelegenheid gebruik te maken om jullie nog iets meer over dit mooie watermerk te vertellen. Purezza is namelijk heel duurzaam. Het water komt uit de waterleidingen van het restaurant waar je het bestelt. Jij krijgt het extra gefilterd en gekoeld in die mooie flessen die herbruikbaar zijn. Dat betekent geen onnodig transport – en dus ongeveer 500!!! keer minder CO2 uitstoot – van flessen water, maar ook geen glas wat naar de glasbak of retour naar de leverancier moet. Nu ben ik zelf geen horeca ondernemer maar als ik het wel was zou ik zeker Purezza overwegen.
Verfrissend
Nog even terug naar de alcoholvrije cocktail. Ik leng de rozensiroop aan met sparkling water en knijp er wat sap van een grapefruit bij. Samen met plakken grapefruit, veel ijsblokjes en verse tijm is dit een mega lekker en verfrissend drankje.
Alcoholvrije cocktail met sparkling water, rozensiroop, grapefruit en tijm
Voor 4 glazen
Dit zit erin:
- Rozensiroop naar smaak
- 750 ml sparkling water
- 1 grapefruit, de ene helft in plakken en de andere helft enkel voor het sap
- IJsblokjes
- Tijm
Zo maak je het:
- Leng de rozensiroop aan met spalking water. Voeg het grapefruitsap toe en roer even door.
- Vul de glazen met plakjes grapefruit en ijsblokjes. Schenk de cocktail erover en garneer met verse tijm.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Purezza.
Geef een reactie