Heb je wel eens espresso wentelteefjes gemaakt? Nee? Ik raad het je abolsuut aan voor op zo’n fijne zondagochtend. Benieuwd hoe je ze maakt? Lees snel verder.
uren koffieleuten
Ik ben dol op langzame ochtenden in het weekend. Van die ochtenden met tijd voor een uitgebreid ontbijt, uren koffieleuten en de krant lezen. Ik hou daar echt van. Of ik nou met de kippen op stok lig of bij het licht worden mijn bed in duik, ik ben er altijd weer vroeg uit. Dat is nou eenmaal mijn ritme en stiekem ben ik daar heel blij om. De eerste uren van de dag, daar geniet ik zo van. Zelfs doordeweeks zijn de vroege uurtjes me dierbaar. Dat moment dat de wereld ontwaakt en de dag nog als een onbeschreven blad voor je ligt.
Koffie granola
Elk weekend probeer ik wel één dag wat meer uit te pakken en iets lekkers voor het ontbijt op tafel te toveren. Soms maak ik scones met orange of lemon curd. De andere keer is het een tafel vol broodjes en beleg of deze espresso wentelteefjes. Het was een uitprobeersel, maar wauw, zo lekker. Nu moet ik zeggen dat ik koffie sowieso een super toevoeging vind aan je ontbijt. Naast dat bakkie koffie dan hè? Deze koffie granola is ook één van mijn favorieten.
Voor de wentelteefjes mix ik melk met espresso, ei en een snuf kaneel. Daar haal ik dikke plakken stevig brood door. Het brood bak ik in een klont roomboter van aan beide kanten goudbruin. Bestrooien met kokosbloesemsuiker en daarna schep ik er een lepel crème fraîche op. Ik beloof je, dit is echt een geweldig begin van je weekend.
Espresso wentelteefjes
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 200 ml melk
- 50 ml sterke espresso
- Roomboter
- 1 ei
- Kaneel
- 8 stevige boterhammen, bijvoorbeeld desembrood
- Roomboter
- Kokosbloesemsuiker
- Crème fraîche
Zo maak je het:
- Meng de melk met de espresso, ei en een snuf kaneel in een kom. Haal hier de dikke plakken brood door. Laat even uitdruppelen.
- Smelt een klont boter in een koekenpan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten zo’n 3 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal tot al het brood gebakken is.
- Bestrooi met kokosbloesemsuiker en schep er daarna een lepel crème fraîche op.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Siroon zegt
Oh my, ik maak wel eens whisky wentelteefjes (ook echt een aanrader! De alcohol vervliegt met het bakken, maar de spannende smaak blijft) maar dit past ook wel bij mij als coffee-addict! Deze gaan op mijn to-breakfast-list
Stefanie zegt
Wauw dat klinkt ook mega lekker. Goede tip!!