Wat vinden jullie van vlierbloesem? Zelf ben ik echt dol op de smaak. Ik maakte dit lekkere verfrissende drankje met vliesbloesemsiroop voor Purezza. Perfect voor warme dagen. Lees snel verder voor het recept.
Napoleon of Willen van Oranje
Ik weet nog goed wanneer ik voor het eerst vlierbloesem proefde en er iets mee at. Het blijft bijzonder dat zodra het over eten gaat, ik dingen van vroeger haarscherp voor me zie en super goed onthoud. Hoeveel jaar het ook geleden is. Zodra het gaat over Napoleon of Willem van Oranje en wanneer zij precies leefden of wat zij deden, haak ik af. Zal iets met interesses te maken hebben vermoed ik. Het gaat nu over mijn eigen geschiedenisboek. En wel de culinaire geschiedenis. Tijdens een vakantie in Bretagne logeerden we bij Le Petit Poisson Vert. Bekijk mijn blogs over dit adresjes en de over de streek maar eens. Dan snap je precies waarom ik altijd nog een keer terug wil.
De laatste avond schoven we aan voor table d’ hôtes. Oesters, krab en nog zoveel meer lekkers uit de zee. We sloten de maaltijd af met toetje van vlierbloesem. De merengue van de bloesem van de vlier staat me nog altijd bij. Sindsdien ben ik fan. Al maakte ik nog nooit zelf iets met vlierbloesem. Op deze limonade na dan. Alhoewel ik hier wel een beetje vals speel en gewoon kant-en-klare vlierbloesemsiroop gebruik. Zelf maken staat zeker op mijn verlanglijst maar lijkt me best een gedoetje.
Mooi design
Deze frisse limonade maakte ik voor Purezza. De afgelopen weken deelde ik meer lekkere recepten met water als basis. Dit premium water is enkel verkrijgbaar in de horeca. Als je het dan bestelt tapt de barman of vrouw het vers voor je uit de tapkraan en komt het lekker koud in zo’n tof flesje. Ik ben daar heel gevoelig voor, aangezien ik soms in instagramfoto’s en beelden voor mijn blog denk. Verklaar me maar voor gek. Dat is een beetje terecht, maar ik heb nu eenmaal een zwak voor een mooi design. En dat het water zuiverder is dan het meeste mineraalwater en tot 500 keer minder CO2 uitstoot dan voorverpakt flessenwater helpt natuurlijk ook mee ;-).
Nog even terug naar de limonade. In het recept laat ik aan jou over hoeveel vlierbloesemsiroop je gebruikt. De één houd van zoet en de ander, zoals ik, van iets minder zoet.
Vlierbloesemlimonade met citroen
Voor 4 glazen
Dit zit erin:
- Vlierbloesemsiroop naar smaak
- 750 ml sparkling water
- 12 citroenen, 1 in plakken en de ander voor het sap
- IJsblokjes
Zo maak je het:
- Leng de vlierbloesemsiroop aan met sparkling water. Voeg het citroensap toe en roer even door.
- Vul de glazen met plakjes citroen en ijsblokjes. Schenk de vlierbloesemlimonade erover en garneer eventueel met wat vlierbloesem.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Purezza.
Geef een reactie