Mijn fijne trip in de Franse Dordogne en Corrèze sluit ik af bij Bel Estiu. Een plek waar ik nu, weken later, nog steeds aan terug denk met een grote glimlach. Soms kom ik op plekken die me inspireren. Waarvan het binnenin gaat borrelen. Een plek waar ik alles leuk vind. Zelfs de dorpels, deurposten en voegen. Moet je nagaan wat ik dan van de rest vind. Adresjes waardoor ik euforische blijdschap voel en dankbaarheid, dat ik het mocht ontdekken. Dat had ik met Bel Estiu. Een geweldige b&b op het platteland in de Dordogne.
sprookjesachtig mooi
De B&B zit in een oude boerderij met een prachtig landgoed. Als ik me een oude Franse boerderij voor me zie, is het precis het pand van Bel Estiu. Het is er sprookjesachtig mooi. Als je de poort doorgaat, die in de dikke stenen muur zit, wandel je op de binnenplaats van de B&B. De plek waar ooit de kippen zaten, is nu ingericht met de leukste zitplekjes en loungeplekken om je even terug te trekken. Zonder dak dus gewoon in de buitenlucht en zon.
Ik kom aan het einde van de middag aan en kan direct mijn kamer bewonderen. Die is een feest. Wit, licht en super sfeervol. Daarna plof ik aan het zwembad met een glas witte wijn. En dat zwembad, dat is echt een mega fijne plek. Prachtig uitzicht op weilanden en akkers. En één van de huispoezen die mijn aandacht opeist en erbij springt op mijn ligbed. Ik vind dat heerlijk, dus laat het maar al te graag toe.
Borrel bij de openhaard
‘s Avonds schuif ik aan bij Emilie, haar vriendin en de andere gasten voor een borrel. We zitten buiten onder een afdakje met de openhaard aan. Terwijl het vuur op de achtergrond knettert drink ik een lokaal biertje en heb leuke gesprekken. Omdat ik zo lekker zit en ik na al die etentjes in een restaurant met veelal eend op het menu, wel even behoefte heb aan een maaltijd met iets minder vlees, belsuit ik in de gezamelijke keuken mijn eigen maaltje te maken.
Die keuken is een droom, dus daarin koken is een feest. Ik kocht knal rode tomaten, kropsla en parmezaanse kaas in de lokale supermarkt en eet ravioli. In de keuken staan namelijk potten kant-en-klare ravioli. Hier gruwel ik normaal van, maar deze zijn gemaakt door een regionaal bedrijf en ze kiezen voor lokale en bio ingrdienten. Het ziet er goed uit en stiekem had ik enorm veel zin in pasta. En zo geschiedde. Het smaakte prima, dus een aanrader als je geen zin hebt om buiten de deur te eten of om zelf te koken.
Fluffy pancakes met Nutella
Tijdens de borrel komt het ontbijt al even ter sprake. Dat het zo lekker en uitgebreid is. En elke ochtend maakt Emilie in de grote keuken er een waar feest van. Nou ik kan niet anders beamen dat dit ook echt zo is. Fluffy pancakes met Nutella, granola met aardbeien, munt en yoghurt van Ferme de la Brunie, ook de kaas komt hier vandaan. De boerderij ligt vlakbij Bel Estiu dus neem er vooral een lijkje. Vers knapperig brood wat nog warm is, is overheerlijke croissants van de bakker een dorp verderop. Dit maakt mij zo blij. Het liefste at ik alles op, maar dat lukte niet.
Na het ontbijt was het tijd om richting het vliegveld te rijden. Eerst dacht ik wat balen dat ik er maar één nachtje kon slapen, maar nu denk ik, ik ben dolblij dat ik dat ene nachtje heb mogen meemaken. Wat een fijne plek. Ik denk er met een warm gevoel van binnen aan terug.
Stel, je maakt plannen om zelf naar de Dordogne te gaan, beloof me dan, dat je logeert bij Bel Estiu.
BEL ESTIU
Le Mejat
24590 Saint Genies
Périgord Noir
www.belestiu.com
Ik heb 15 x zien en doen in de Dordogne en Corrèze voor je op een rij gezet. Check deze blog echt even voor leuke uitjes in de omgeving.
Ben jij eens in de Dordogne geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie