Het lekkere van deze kippendijspiesjes is, dat ze zo sappig blijven. Denk daar dan die heerlijke smaak van de barbecue bij en je hebt een topgerecht. Dip een stukje kip in je zelfgemaakte aioli en eet er een gegrild little gem slaatje bij. Lees snel verder voor het recept.
Spuit 11
Ja, ja, ik weet het. Spuit 11 komt ook aan met barbecuerecepten hoor. De hittegolf is voor bij. De zomer loopt al een tijdje. Het barbecuen ben je misschien al beu, maar dit lekkere recept heb je nog van me tegoed, dus waarom dan niet delen? Hoe vinden jullie de zomer tot nu toe? Ik kan niet anders zeggen dat ik het heerlijk vind. Ik ben gemaakt voor warm weer en zonnestralen. Dat wist ik al, maar nu we in Nederland een Mediterrane klimaat hebben, is het voor mij bevestigd. De laatste dagen is het ineens frisser. Slechts een graad of 22 ;-). Af en toe wat wolken en een spat regen. Stiekem is dat zo wennen. Dan realiseer ik me des te meer dat als het kwik straks weer omhoog schiet, ik nog meer wil genieten, want je weet maar nooit.
zelfgemaakte aioli
En als je dan besluit om de bbq aan te steken op zo’n mooie of misschien wel minder mooie dag, ga dan eens voor deze kippendijspiesjes met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli. Ik ben dol op aioli en al helemaal als ik het zelf maak. Daarom besloot ik dat in dit recept voor Agrimarkt gewoon te doen. Daar is niets moeilijks aan en het levert zoveel genot op. Vanwege de hoeveelheden knoflook in de aioli houd ik de kippendijen neutraal. Enkel wat olie, citroensap, peper en zout. Ga je dit recept maken? Laat het me dan vooral weten. Vind ik leuk!
Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli
Voor 4 tot 8 personen
Dit zit erin:
- 8 kippendijfilets, zonder vel en zonder bot, in 24 stukken
- Olijfolie
- 1 citroen
- Peper
- Zout
- 2 eidooiers
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 250 ml zonnebloemolie
- 4 little gems, gehalveerd in de lengte
Zo maak je het:
- Steek de barbecue aan.
- Marineer de kippendijen een uur in olijfolie met het sap van een halve citroen, zout en peper.
- Maak ondertussen de aioli. Doe twee eidooiers in een kom samen met de knoflook. Meng goed. Voeg al kloppend ongeveer 125 milliliter zonnebloemolie druppelsgewijs toe. Knijp nu het sap van een halve citroen erbij. Ga door met kloppen en voeg de resterende zonnebloemolie in een dun straaltje toe. De aioli heeft nu de dikte van mayonaise. Breng op smaak met zout en eventueel wat extra citroensap.
- Rijg 3 stukken kippendij aan elk spiesje.
- Bestrijk de little gem helften met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
- Gril de spiesjes rondom zodat ze bruin kleuren. Let op dat het niet te hard gaat.
- Als de spiesjes bijna gaar zijn leg je de little gem met de snijkant op de grill. Zodra er grill streepjes ontstaan, haal je de little gem en de kippendijspiesjes van het vuur.
- Serveer met de zelfgemaakte aioli.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie