Deze gebakken camembert is eigenlijk een mini kaasfondue. Voor bij de borrel of als voorgerecht. De kaas, die in de korst zit, smelt en daar dip je je stuk stokbrood in. Eet er dan ook blauwe bessen en honingnoten bij. Je weet niet wat je proeft! Snel zelf maken dus, dan kun je erover meepraten ;-).
Online lullen
Eigenlijk is het voor deze gebakken camembert uit de oven onnodig om er een hele blog over te schrijven. Denk nu niet dat ik er geen zin in heb, want ik geniet oprecht van online lullen met jullie. Met de mensen die de moeite nemen om mijn verhalen te lezen. Wat ik na vier jaar nog steeds zo bijzonder en mooi vind. Het maakt me dankbaar en een tevreden mens. En als je dit gevoel dan combineert met dit gebakken kaasje… Tja ik vraag me af of je dan gelukkiger kan zijn.
Niet te evenaren
Voor Agrimarkt maakte ik dit recept. Het is super simpel te bereiden, maar de smaak is geweldig. Ik snijd het kaasje in met een scherp mes en prop hem vol met stukjes knoflook en rozemarijn. Daarna de oven in om te smelten. Dat vind ik er het allerlekkerste aan. Een stuk camembert zo is prima, maar zacht, warm en lopend is niet te evenaren. Zodra het kaasje uit de oven komt, kleed ik hem aan met honingnoten voor een zoete tegenhanger en blauwe bessen, die het kaasje een beetje frisheid geven. En die tenen knoflook die erin zitten? Die eet ik gewoon op hoor. Probeer maar. Het smaakt echt heerlijk.
Gebakken camembert uit de oven met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 2 camemberts
- 4 takjes rozemarijn, de steeltjes in stukken gesneden
- 3 tenen knoflook, in stukken
- 60 gr pecan- of walnoten
- 4 el honing
- 50 gr blauwe bessen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de kaas uit de verpakking en doe het deksel eraf. Deze kun je gebruiken als onderzetter bij het serveren.Snijd de bovenkant zachtjes in met een mes en maak een ruitvorm. Duw de stukjes rozemarijn en knoflook in de kaas.
- Zet de kaas zo’n 20-25 minuten in de oven of tot de kaas helemaal gesmolten is en de bovenkant licht goudbruin kleurt.
- Maak ondertussen de honingnoten. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Doe in een schaal en verdeel de honing erover. Roer door en zet weg, tot je de kaas serveert.
- Haal de camemberts uit de oven. Verdeel de honingnoten en blauwe bessen erover.
- Serveer met stokbrood.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Geef een reactie