Vlakbij huis ontdekte ik Brasserie de Zeezot in Westkapelle. Vandaag vertel ik je wat ik er allemaal voor lekkers proefde en waarom jij er zeker zelf een keer heen moet (mag ;-)) Benieuwd? Lees snel verder!
Westkapelle
Nieuwe plekken ontdekken vind ik het allerleukste wat er is. Zolang er maar lekker eten en drinken te verkrijgen is ;-). Het mooie is, dat ik ook nog steeds pareltjes tegenkom bij mij in de buurt. Die ik wel van naam kende, maar waar ik nog niet eerder at. Zo ging dat ook met Brasserie de Zeezot in Westkapelle. Lang, lang geleden, dronk ik er een keer een G&T op terras. Ik logeerde toen bij Frankrijk-Noord. Een mooi B&B vlakbij de Westkapelse brasserie. Eind vorig jaar nodigde eigenaren Linda en Sebastiaan me uit voor een diner. Linda is verantwoordelijk voor het in de watten leggen van de gasten aan de voorkant en Sebastiaan zorgt, als chef, voor alle lekkere gerechten. Daarom schoof ik, samen met Ruben, gezellig aan om een avond te komen proeven. Ik vertel je alvast, het was mega lekker.
Locals en toeristen
Ondanks dat het geen echt hoogseizoen meer is in Zeeland, zit het bomvol bij de Zeezot. Een mix van locals en toeristen. Aan de bediening is het niet te merken dat het zo druk is. De hele avond worden we vriendelijk en netjes geholpen. Dat vind ik altijd zo bewonderswaardig. Ik zou in de stress schieten, maar het lijkt wel alsof Linda gemaakt is voor deze levendigheid in de zaak. We beginnen met een G&T, want ja, dat is altijd een goed idee. Erbij krijgen we ceviche van zeebaars, gevangen door lokale vissers. Samen met avocado mousse, radijs, sojabonen, sesam en een sojadressing. Het inspireerde me om zelf ook weer eens ceviche te maken. Dat recept staat inmiddels online!
Daarna komt er een behoorlijk indrukwekkende tapasplank op tafel. Jullie weten wel dat ik dol ben op planken. Of nou ja, niet per se de plank zelf, maar vooral wat er dan op ligt. In dit geval rendangkroketjes en viskoekjes, maar ook charcuterie, zalm, hummus, aioli, en Zeeuws brood. Hoe klinkt dat? Geweldig toch? Voor wie liever vega het diner begint, deze plank is er ook in een vleesloze uitvoering.
Eend
Als hoofdgerecht kies ik eend. Dat maak ik zelf veel te weinig klaar, maar ik vind het wel echt mega lekker. Als het ergens op de kaart staat en de bereiding spreekt me aan, dan bestel ik het altijd. Het is een combinatie van eendenborst, die perfect is gebakken en rendang van eend. Ruben kies voor kalfswang in een krokant korstje van panko. Erbij drinken we een volle en stevige Malbec.
En dan is het tijd voor het toetje. Ik roep altijd dat ik geen toetjesmens ben en liever hartig eet. Laat ik dan maar direct bekennen dat ik me al weken verscheugde op het Snickers toetje wat op de kaart staat. Ook dit heb ik zelf geprobeerd na te maken. En tja, eigenlijk vond ik mijn poging bij lange na niet zo lekkers als die van Sebastiaan. Deze Snickers bestaat ook uit vanille-ijs, gezouten pinda’s, karamel en chocolade, maar dan helemaal anders. Zie de foto. Wat een plaatje hè?!
Vorig jaar hebben Linda en Sebastiaan de inrichting van De Zeezot helemaal aangepakt. Het resultaat is een sfeervolle en warme zaak met allemaal knusse hoekjes en stoelen die super fijn zitten. Iets wat ik belangrijk vind voor een avond tafelen. De industriële elementen – zoals de stalen rekken boven de bar en stoere lampen – gecombineerd met de warme roesttinten, houten vloer en open haard, zorgen voor een huiselijk gevoel. Ik voelde me er helemaal thuis. In de zomer is het terras aan de hoofdweg van Westkapelle ook top om te zitten. Heerlijk mensen kijken. Zeker in combinatie met een tapasplank en een glas wijn, een hele fijne bezigheid.
Dan is mijn vraag nu aan jou, wanneer ga je zelf een keer eten bij Brasserie Zeezot? Ik ben super benieuwd!
Brasserie de Zeezot
Zuidstraat 101
4361 AH Westkapelle
www.zeezot.nl
♥♥♥ Ben jij horeca- of foodondernemer?
Wil je een succesvollere zaak?
Meer omzet?
Meer naamsbekendheid?
Een grote bereik op social media met volgers die je zaak met eigen ogen willen zien?
Meer gasten? Die ook nog eens terugkomen?
Ik kan jou hier super goed bij helpen? Tijd voor actie! Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie. Samen bekijken we dan waar voor jou de kansen liggen! ♥♥♥
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Uitgenodigd door Brasserie de Zeezot.
Geef een reactie