Een lekkere snelle hap, dat is deze Turkse pizza met merguez worstjes, feta en salade. Perfect voor een drukke doordeweekse dag of gewoon wanneer je niet zo’n zin hebt om uren in de keuken te staan!
Borrelende inspiratie
Heel eerlijk gezegd weet ik niet of dit recept nu valt in de categorie Turkse pizza, maar ik kies voor het gemak en noem het gewoon zo. Stiekem nageaapt van De Herberg in Middelburg, waar ik dit vorig jaar een keer proefde. Daar stond dit gerecht op de kaart en dat was zo mega lekker, dat ik er nog regelmatig aan terug dacht. In mijn telefoon heb ik een lijstje met recepten die ik nog wil maken voor Little Spoon. Deze stond er ook op.
De laatste tijd werd het lijstje alleen maar langer en langer, zonder dat ik er ook maar iets van kookte. Zo gaat dat soms. Stiekem vind ik het best balen dat het me de laatste tijd ontbrak aan zin en inspiratie om voor jullie aan de slag te gaan. Maar ik ben nu extra blij dat het weer borrelt, er weer verhalen zijn om te vertellen en recepten om te delen.
Verantwoord fastfood
Het leuke aan deze Turkse pizza met merguez worstjes is dat het een soort verantwoord fastfood is. Het maken is zo gepiept. Dit soort gerechten geven mij altijd zo’n verzadigd gevoel. en dan niet zozeer dat ik er vol van zit, maar meer door alle smaken. Fris, pittig, kruidig, alles wat ik heerlijk vind. Op Little Spoon vind je nog wel meer recepten die passen in dit straatje. De naanbroodjes gevuld met kruidige kip bijvoorbeeld. Of wat dacht je van platbrood met Griekse gehaktballetjes, flatbread met pulled pork of platbrood met za’atar wat je heerlijk combineert met kikkererwten en eitjes.
Turkse bakkerij
De platbroden koop ik altijd bij Imparator in Vlissingen. Een kleine Turkse bakkerij met de lekkerste Turkse baksels. Eigenlijk is de eigenaresse al een reden om er af en toe inkopen te doen. Ze heeft ook Turkse pides of bladerdeeghapjes gevuld met feta en spinazie of kruidig gehakt. Als we een feestje hebben koop ik daar steevast mijn broden en hapjes. Stel je woont nu niet in de buurt van Vlissingen? Dan zit er maar 1 ding op. Je stapt de auto in en rijdt mijn kant op. Of je zoekt natuurlijk gewoon een bakkerij of supermarkt bij jou in de buurt die deze heerlijke broden verkoopt.
Trouwens, ik heb bijna altijd wel een stapeltje flatbreads in de vriezer liggen. Perfect voor een tosti op katerdagen!
Turkse pizza met merguez worstjes, feta en salade
Voor 4-8 personen
Dit zit erin:
- 2 tl komijnzaad (ik ben echt een komijn verslaafde, dus ik ga zelf voor wel 4 theelepels!)
- Olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 blikjes tomatenpuree
- Peper
- Zout
- 8 Libanese flatbreads
- 150 gr feta
- 12-16 Merguez worstjes
- 6 el Griekse yoghurt
- Bosje munt, fijngehakt
- Bosjes Koriander fijngehakt
- 1 rode ui, in flinterdunne halve ringen
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes
- 1 citroen, in partjes
- Sriracha
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit een wok en bak de komijn op middelhoog vuur, tot de zaadjes beginnen te geuren. Voeg de olijfolie toe en als deze warm is, doe je de ui en knoflook erbij in de pan. Fruit enkele minuten, tot de ui glazig is.
- Schep de tomatenpuree bij de ui en bak kort aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Smeer de flatbreads in met de tomatenpuree en verdeel de feta erover. Leg de broden 5-10 minuten in de oven. Tot ze knapperig zijn.
- Bak ondertussen de merguez worstjes tot ze gaar zijn en maak de yoghurtdip. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met het grootste gedeelte van de munt, wat citroensap, olijfolie, peper en zout.
- Beleg de Turkse pizza met merguez worstjes, plakjes komkommer, rode ui, koriander en munt.
- Serveer met de yoghurtdip, sriracha en partjes citroen.
♥♥♥ Ben jij horeca- of foodondernemer?
Wil je een succesvollere zaak?
Meer omzet?
Meer naamsbekendheid?
Een grote bereik op social media met volgers die je zaak met eigen ogen willen zien?
Meer gasten? Die ook nog eens terugkomen?
Ik kan jou hier super goed bij helpen? Tijd voor actie! Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie. Samen bekijken we dan waar voor jou de kansen liggen! ♥♥♥
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie