Ik schreef al een aantal keer eerder over het Vliegendt Hert in Middelburg en het weerhoud me er niet van om het nog een keer te doen. Het was weer genieten van lekker eten en mooie wijnen. Benieuwd? Lees snel verder.
Er is een hoop wat mij blij maakt, maar lekker eten spant toch wel de kroon. Zeker als die lekkernijen gepaard gaan met mooie wijnen en een fijne plek. Misschien ken je dat gevoel wel. Dat je bijna uit elkaar barst van geluk, omdat het zo fantastisch smaakt. En na afloop, want ik heb zoveel geproefd. Maar goed das een ander en onbelangrijk verhaal. Een aantal weken geleden lunchte ik bij het Vliegendt Hert.
Ben en Steven nodigden mij uit om hun nieuwe menukaart uit te proberen. Als je me een beetje kent weet je dat ik daar geen nee tegen zeg. Zeker niet in het geval van de kookkunsten van chefkok Wilco. Ik heb namelijk al een aantal keer eerder geproefd van zijn kookkunsten en dat was elke keer zo fantastisch. Ook deze lunch wist Wilco me te verrassen met zijn kleurrijke en smaakvolle gerechten. Dat gecombineerd met de wijnen, die Steven en Anika voor me uitkozen, maar me even de gelukkigste vrouw op aarde.
Vier uur na binnenkomst, drie voorgerechten, twee hoofdgerechten, drie desserts en een aantal proefglazen wijn stapte ik weer buiten. En ja, ik at alles op wat er voor mijn neus werd gezet. En ja, ik weet ook dat ik een enorme vreetzak ben. En nee, ik schaam me er niet voor. Laat ik beginnen met mijn voorgerechten. Ik proefde een crème brûlée van eendenlever, huisgerookte tonijn met zelfgemaakte piccalilly, maar ook een oester van Nam Kee. Stiekem veel lekkerder dan de oesters van Nam Kee die ik zelf maak.
Als hoofdgerecht koos ik bavette van de grill met cantharellen, waar ik een rode Rioja bij dronk. Dit stuk vlees gewerkt heeft. Zoveel smaak en veel steviger van structuur dan bijvoorbeeld een ossenhaas. Samen met de paarse wortel, pastinaak, knolselderij en aardappelkaantjes weer een fantastisch bord. Ook liefhebbers van vis komen bij ’t Vliegende Hert aan hun trekken. Ik proef skrei, een witvis. Gecombineerd met parelcouscous, hete bliksem en een saus van ansjovisboter. In mijn glas een Pecorino. Deze Italiaanse wijn is fris en past goed bij de vis.
Ik durf bijna niet meer te zeggen dat ik geen zoetekauw ben. Ik ben het echt niet, maar de desserts van Wilco gingen schoon op. Mijn favoriet was het nagerecht met huisgemaakt ijs van passievrucht. Dat samen met een chocolade moelleux – je weet wel, zo’n taartje waar de chocolade uitstroomt als je hem doorsnijdt – is een match made in heaven. En dan heb ik nog niets gezegd over het kokoskoekjes, de kokosmousse en de schotsen van witte en ruby chocolade. Ook dessert nummer twee was om mijn vingers bij af te likken zo lekker. Vanille mousse, mandarijn gemarineerd in Grand Marnier en cantuccini op de bodem.
Bij het Vliegendt Hert kun je ruim veertig wijnen per glas proeven. Wat ik leuk vind is dat je een mooie fles wijn uit de inpandige wijnwinkel kies en voor tien euro meer, drink je die in het restaurant. Zo wordt het ineens een stuk toegankelijker om een duurdere wijn te drinken. Mijn advies? Ga aan het einde van de middag naar het restaurant voor een borrel en blijf daarna lekker plakken voor het diner met een mooie fles wijn.
Vliegendt Hert
Dam 61
4331 GH Middelburg
www.vliegendthert.nl
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met het Vliegendt Hert.
Dionne zegt
Oh wauw! Wat ziet het er goed uit. Ik ben echt een sucker voor lekker eten.