Je neemt het klassieke Engelse ontbijt, past het iets aan, laat wat weg en zo ontstaan deze bacon & ei bladerdeegtaartjes. Een heerlijk begin van je uitgebreide ontbijt, in het weekend.
Melige witte bonen
Als tiener had ik een behoorlijk zwak voor een Engels ontbijt. Vette worstjes, krokant gebakken bacon, zelfs de melige witte bonen in een soort waterige ketchup at ik op. Ik was toen al een fulltime vreetzak. In die tijd, we hebben het over minimaal 20 jaar geleden (HELP), had je nog niet op elke hoek van de straat een all day breakfast zaak met gezonde bowls, zuurdesemtoast met avocado of shakshuka. Als je buiten de deur ontbeet was dit een groot buffet in een hotel, continental breakfast of English breakfast. En dat was gewoon een groot feest.
Zo herinner ik me nog een keer een ontbijt op de boot naar Engeland met mijn moeder. We sliepen op de heen weg in een hut en liepen in de ochtend langs een buffet om onze eigen English breakfast samen te stellen. Fantastisch vonden we dat. Zo lekker allemaal. Met pik zwarte thee. Dat vond ik dan weer minder.
Hunk en spierbonk
Naast de zwak voor de traditionele Engelse ontbijtjes had ik nog een grotere zwak voor dé hunk en spierbonk van the UK. Peter André. Wat was ik verliefd op hem. Mijn kamer ging vol met posters. De muren, kasten en zelfs mijn plafond haha. Het leek me fantastisch om even in ‘zijn’ London rond te lopen, bij een grote cd-winkel de nieuwste cd-single te scoren en een mooi T-shirt, met Peters hoofd erop, te kopen, wat ik dan weer naar een concert aan kon.
Ik eet nooit meer een Engels ontbijt. Te zwaar en te vet, maar stiekem ergens vind ik het toch nog wel lekker. Daarom maakte ik voor Agrimarkt deze bacon en ei bladerdeegtaartjes. Ook wel een beetje vet. Maar vet is lekker en goed voor de smaak. Bladerdeeg met bacon, tomaat, champignons, tijm, parmezaan en natuurlijk een eitje. Daarna even de oven in en klaar is je ontbijt. Of lunch, brunch, tussendoortje… nou je snapt me. Geniet ervan!
Bacon & ei bladerdeegtaartjes
Voor 6 personen
Dit zit erin:
- 1 rol bladerdeeg
- 100 gr bacon
- 6 kastanjechampignons, in plakken
- 6 tomaten, gehalveerd
- 6 eieren + 1 ei extra voor het bestrijken van de randen
- 3 takjes tijm, enkel de blaadjes
- 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd in acht even grote vierkanten.
- Twee van deze vierkanten ga je gebruiken om opstaande randjes te maken. Snijd de stukken bladerdeeg in reepjes van een centimeter breed.
- Bestrijk de randen van de vierkanten stukken bladerdeeg, die je voor de taartjes gebruikt, met ei en plak de repen bladerdeeg erop. Bestrijk ook deze met ei.
- Leg de bladerdeegtaartjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 8 minuten tot de randen lichtbruin kleuren.
- Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur en bak de bacon aan beide kanten. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier.
- Bak in dezelfde pan en in het vet van de bacon, de kastanjechampignons tot ze bruin kleuren.
- Haal de bladerdeegtaartjes uit de oven. Leg aan de zijkanten plakken bacon, tomaten en de kastanjechampignons. Breek in het midden een eitje. Verdeel de Parmezaanse kaas en tijm over de bladerdeegtaartjes.
- Zet nog eens 12-15 minuten in de oven, tot de eitjes hard zijn.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Dionne zegt
Oh wauw! Dit ziet er echt heel erg lekker uit!